morate probati

Vazdušasto i kremasto zadovoljstvo gotovo za 15 minuta: Jednostavan & lak za pripremu, ovaj slatkiš miluje sva čula

0

Slatkiš iz snova gotov je za samo 15 minuta i miluje sva čula

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Ako tražite dezert koji je jednostavan za pripremu, a istovremeno bogatog ukusa i savršeno kremast, ovaj kolač je pravi izbor za vas.

 

Spoj lagane teksture i neodoljivog čokoladnog preliva čini ga idealnim za svaku priliku. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i malo vremena da stvorite poslasticu koja se topi u ustima i oduševljava sve koji je probaju.

 

U nastavku vam donosimo recept koji će postati vaš omiljeni kada želite nešto brzo, lako i neodoljivo.

 

SASTOJCI

 

Podloga:

 

 

  • 5 čaša mleka - 1 litar
  • 250 grama putera ili margarina
  • 1 šolja brašna - 120 grama
  • 1 šolja šećera - 175 grama
  • 1 kesica šlaga - 75 grama

 

Preliv:

 

  • 2,5 šolje mleka - 500 ml
  • Pola čaše šećera 85 grama
  • 1 kašika brašna - 20 grama
  • 1 kašika skroba - 20 grama
  • 2 kašike kakao - 20 grama
  • 1 jaje
  • 1 šolja čokoladnih žetončića - 125 grama

 

Za posipanje:

 

  • 1 kašičica kakaa - 5 grama

 

PRIPREMA

 

  1. Dublji lonac stavite na srednju vatru i unutra rastopite maslac, pa zatim dodajte brašno, pa zajedno neprestano mešajte na srednjoj vatri 4 minuta. Zatim dodati litar mleka, promešajte pa dodajte šolju šećera. Konstantno mešajte i pustite da prokrčka 1 minut.
  2. Kada se zgusne sklonite sa vatre pa dodajte kesicu šlaga u prahu i mutite mikserom 7 minuta. Kada dobijete koherentnu glatku masu ravnomerno je sipajte u staklenu posudu i ostavite 10 minuta da se hladi u frižideru.
  3. Za to vreme u lončić sipajte mleko, šećer i jedno jaje, pa sve zajedno umutite. Zatim dodajte brašno, kakao i skrob i sve mešajte bez prestanka. Stavite na srednju vatru i mešajte sve dok se ne zgusne poput pudinga. Sklonite sa vatre i dok je još vruće dodajte čokoladne žetončiće i umešajte tako da se rastope i sjedine sa pudingom
  4. Izvucite podlogu iz frižidera i prelijte dobijenim pudingom od čokolade, pa dekorativno pospite kakaom.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Keks kolač recept

 

makonda-tracker