lako

Zdrav & jednostavan doručak gotov za 35 minuta: Sočne mafine s tikvicama spremaćete svaki dan (RECEPT)

Tikvice možete da spremate na mnogo načina, a ovo je jedan od njih.

Zdravi mafini sa tikvicamafoto: Shutterstock/Ingrid Balabanova

Ovi zdravi mafini od tikvica su sočni, vazdušastii i toplo začinjeni cimetom. 

 

Na jednostavan i brz način iskoristite tikvice koje su vam ostale i napravite doručak ili večeru u kojoj će uživati svi ukućani.

 

Pomešajte prvo sve suve, a potom i sve vlažne sastojke i potom sve to pomešate u jednu smesu za mafine.

 

Sastojci:

 

  • ¾ šolje + 2 kašike brašna
  • ¾ šolje integralnog pšeničnog brašna
  • ½ šolje + 2 kašike bademovog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • ½ kašičice muskatnog oraščića
  • ½ kašičice soli
  • ½ šolje bademovog mleka
  • ¼ šolje maslinovog ulja
  • 2 velika jajeta
  • ½ šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 šolje izrendane tikvice
  • 1/2 šolje iseckanih oraha

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 200°C i podmažite kalupe za mafine.


U srednjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so.


U velikoj posudi snažno umutite bademovo mleko, maslinovo ulje, jaja, šećer i vanilu. Dodajte tikvice.

 

Sipajte suve sastojke u posudu sa vlažnim sastojcima i promešajte da se sjedine, a potom umešajte i orahe.

 

Umešajte orahe. 

 

Pecite mafine 16 do 20 minuta. Ostavite da se ohlade 10 minuta pre nego što ih izvadite iz kalupa i ostavite potpuno da se ohlade pre jela. 

 

BONUS VIDEO

 

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara