Ubacite sve sastojke u blender, potom napunite kalupe za mafine i ispečete. Zvuči kao savršena poslastica za koju vam je pritom potrebno samo 5 sastojaka.
Najbolji su oni slatkiši koji se brzo spremaju, a koji su preukusni. Još ako vam nije potrebno mnogo sastojaka, čini nam se da je recept pun pogodak.
Takvi su i ovi banana mafini od 5 sastojaka, koji ne sadrže ni brašno, ni mleko ni šećer, ali su jednostavno neodoljivi.
Pripremaju se u blenderu, potom se izluju u kalupe za mafine i ispeku.
Brzo je i jednostavno i uspeva i apsolutnim početnicima u kuhinji.
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 2 veća jajeta
- 1/4 šolje javorovog sirupa ili meda
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 šolje ovsenih pahuljica
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusovih. U kalup za mafine stavite korpice.
Potom stavite sve sastojke u blender i to redosledom koji je naveden i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.
Sipajte testo u pripremljene kalupe za mafine i to tako da ih napunite 3/4. Ako želite, svaki mafin možete da ukrasite tankom okruglom kriškom banane.
Pecite oko 15 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavite mafine da se hlade 10 minuta u kalupu, a potom ih izvadite iz kalupa da se potpuno ohlade.
Ako ih čuvate u hermetički zatvorenoj posudi, ovi banana mafini mogu da zadrže svežinu i do 3 dana, a u frižideru nedelju dana.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje





