smuti, pa prospi

Sočan i brz doručak ili večera za 20 minuta: Recept za najmekše carske mafine koji za tren nestaju iz tanjira

0

Jedan od "smuti, pa prospi" recepata koji osvajaju na prvu.

Slani mafini uz šolju jogurta postaju omiljeni obrok
Slani mafini uz šolju jogurta postaju omiljeni obrokfoto: Shutterstock/Elena Shashkina

Ako volite da jedete carsku pitu, onda ćete obožavati i ove mafine. Smesa je praktično ista, samo što je proizvod primamljiviji i dolazi u kalupima za mafine.

 

Carski mafini su veoma praktični, jer se brzo pripremaju i maltene spadaju u jedan od onih "smuti, pa prospi" recepata, brzo i stižu, a uz sve to, mogu da se jedu i kao doručak i kao večera, ali i užina.

 

Sastojci:

 

  • 2 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 100 gr narendanog kačkavalja
  • 100 gr iseckane šunke
  • 3 narendana kisela krastavčića
  • 150 gr pšeničnog brašna
  • 50 gr kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • susam

 

Priprema: 

 

Umutite jaja, pa dodajte jogurt i ulje.

 

U drugoj činiji pomešati obe vrste brašna, prašak za pecivo i začin, pa postepeno dodavati u smesu od jaja.

 

Kada ste napravili kompaktnu masu, ubacite kačkavalj, šunku i krastavčiće, pa promešajte kašikom. 

 

Pripremljenu smesu stavite u kalupe za mafine, pospite susamom i pecite 20 minuta na 200 stepeni dok ne porumene. 

 

BONUS VIDEO

 

ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu

 

 

makonda-tracker