njami

Neodoljiv ručak iz rerne miluje nepca! Recept za zapečenu piletinu sa povrćem koji obožavaju svi od 7 do 77 godina

Pred kraj dodajte rendani kačkavalj da se uhvati hrskava korica.

Ilustracijafoto: Shutterstock/SnapFocus

Ideja za ručak nikad dosta jer nam se nekako stalno čini da vrtimo u krug jedna te ista jela.

 

Najbolji su oni obroci koji su ukusni, ali koji ne iziskuju stalno stajanje pored šporeta i mešanje. 

 

Zbog prenatrpanog rasporeda i brzog načina života, domaćice se sve više okreću brzim receptima, a ovo je jedan od njih. 

 

Maltene je potrebno samo da sve sastojke pomešate i stavite u rernu da se ispeče. Kada posudu izvadite iz rerne, zapahnuće vas miris preukusnog ručka.

 

Lepota ovog recepta je i u tome što uvek možete da stavite povrće koje trenutno imate, pa da svaki put dobijete potpuno novi ručak.

Sastojci:

 

  • 2 pileća filea
  • 5, 6 krompira
  • 1 crveni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 crvena papirka
  • 1 tikvica
  • 2 šargarepe
  • senf
  • mast
  • kačkavalj

 

Priprema:

 

Premažite posudu mašću, pa dodajte krompir i luk koji ste začinili po ukusu. Stavite malo vode i preko foluju, pa pecite 20 minuta na 180 stepeni.

 

Nakon toga, u posudu dodajte piletinu koju ste pre toga premazali senfom i začinili je. 

 

Dodajte i iseckano povrće i pecite 45 minuta uz povremeno mešanje.

 

Pred kraj pospite rendani kačkavalj. Prijatno!

 

BONUS VIDEO

 

Vojvođanski kare kao predlog za ručak