Brz i ukusan posni gulaš od pečuraka odličan je predlog za ručak tokom Petrovskog posta! Idealan uz krompir, pun ukusa i gotov za 30 minuta.
U toku je Petrovski post, a ovaj posni gulaš od šampinjona idealan je izbor za ukusan, hranljiv i lagan obrok bez mesa.
Savršeno se slaže uz pire, pečeni ili bareni krompir, a priprema se vrlo lako i brzo – u tek nekoliko koraka! Bilo da postite ili samo želite da probate nešto drugačije, ovaj recept će vas oduševiti.
Gustinu prilagodite svom ukusu i služite ga uz mnogo sveže salate.
Sastojci:
- 450-500 g šampinjona
- 1 velika glavica crnog luka
- 30 ml ulja
- 200 ml soka od paradajza
- 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 3 kašičice suvog začina
- 2 lovorova lista
- so i biber po ukusu
Priprema
- Očistite i sitno iseckajte crni luk, pa ga propržite na malo ulja dok ne porumeni.
- Posle desetak minuta prženja luka, dodajte pečurke sečene na listove.
- Uz mešanje ih dinstajte dok ne omekšaju, a pošto će pustiti svoj sok nije potrebno da dodajete vodu.
- Posle desetak minuta, dodajte začine, uključujući i lovorov list.
- Nalijte sok od paradajza i kuvajte uz mešanje još deset minuta. Pre serviranja, izvadite lovorov list.
Napomena: Ako gulaš bude previše redak za vaš ukus, dodajte kašičicu brašna i dobro promešajte. Ukoliko bude pregust, sipajte kašiku po kašiku vode.
BONUS VIDEO
Punjene pečurke za letnji ručak
( Glossy, T.S.R. )