preukusno i praktično

Najlepši recept za podvarak iz rerne: Spemite danas i uživajte u ukusnom ručku i do 7 dana

Ako spremite količniski više podgrevajte ga samo onoliko koliko vam treba i možete imati ukusan ručak cele nedelje

foto: Shutterstock / AS Foodstudio

Mnoge domaćice više ne znaju šta da kuvaju za ručak, a spremanje oduzima dosta vremena. Upravo zbog toga pribegavaju raznim trikovima.

Jedan od njih je da spremite jelo poput kiselog kupusa ili podvaraka, veću količinu, a onda uz to dodate svaki dan nešto lagano i eto ručka za sedam dana.

Donosimo vam jedan od najlepših recepata za podvarak iz rerne, koji stavite da se kuva, a vi možete da radite sve drugo i da ne trošite svoje dragoceno vreme.

Potrebno je:

  • 2 glavice kiselog kupusa
  • 1 kg crnog luka
  • pola kg šargarepe
  • malo masti
  • suva rebra (300 g)
  • suva slanina (300 g)
  • malo bibera u zrnu
  • malo aleve paprike
  • lovorov list
  • malo začina
KISELI KUPUS JE PRAVA ZIMSKA HRANA foto: Shutterstock / iuliia_n

Priprema:

Kupus dobro operite, ako je mnogo kiseo ili slan neka stoji preko noći u hladnoj vodi. Zatim ga iscedite i isecite na sitno. U tepsiju u kojoj ćete ga peći (a može i u krčku) stavite malo masti. Zatim jedan red kupusa, pa odozgo rebra, začine, biber, papriku, lovor, zatim opet red kupusa, pa red slanine. Odozgo završite s kupusom.

Stavite da se krčka u rernu oko 3 sata na tihoj vatri. Na kraju malo pojačajte da se uhvati korica.

Podgrevajte samo onoliko koliko ćete da pojedete, a ostalo držite u frižideru. Ovako, kupus može da stoji do 7 dana. Ako ne pojedete stavite u zamrzivač, jer je ovako ukusan obrok šteta da bacite.

Bonus video:

Zasladite se slaninom