Ako spremite količniski više podgrevajte ga samo onoliko koliko vam treba i možete imati ukusan ručak cele nedelje

Mnoge domaćice više ne znaju šta da kuvaju za ručak, a spremanje oduzima dosta vremena. Upravo zbog toga pribegavaju raznim trikovima.
Jedan od njih je da spremite jelo poput kiselog kupusa ili podvaraka, veću količinu, a onda uz to dodate svaki dan nešto lagano i eto ručka za sedam dana.
Donosimo vam jedan od najlepših recepata za podvarak iz rerne, koji stavite da se kuva, a vi možete da radite sve drugo i da ne trošite svoje dragoceno vreme.
Potrebno je:
- 2 glavice kiselog kupusa
- 1 kg crnog luka
- pola kg šargarepe
- malo masti
- suva rebra (300 g)
- suva slanina (300 g)
- malo bibera u zrnu
- malo aleve paprike
- lovorov list
- malo začina
Priprema:
Kupus dobro operite, ako je mnogo kiseo ili slan neka stoji preko noći u hladnoj vodi. Zatim ga iscedite i isecite na sitno. U tepsiju u kojoj ćete ga peći (a može i u krčku) stavite malo masti. Zatim jedan red kupusa, pa odozgo rebra, začine, biber, papriku, lovor, zatim opet red kupusa, pa red slanine. Odozgo završite s kupusom.
Stavite da se krčka u rernu oko 3 sata na tihoj vatri. Na kraju malo pojačajte da se uhvati korica.
Podgrevajte samo onoliko koliko ćete da pojedete, a ostalo držite u frižideru. Ovako, kupus može da stoji do 7 dana. Ako ne pojedete stavite u zamrzivač, jer je ovako ukusan obrok šteta da bacite.
Bonus video:
Zasladite se slaninom