Spoj mekanog testa, bogatog fila od mocarele, mesa i začina čini ga neodoljivim delikatesom koji se priprema brzo i lako.

Ako volite ukusne, sočne i kremaste zalogaje, ovaj lazanja-rolat po tradicionalnom italijanskom receptu biće pravo otkriće za vas!
Njegova savršena tekstura i pun ukus čine ga idealnim za sve prilike – od porodičnih ručkova do svečanih trpeza.
Osim što mami izgledom, ovaj rolat doslovno se topi u ustima i donosi autentični italijanski šmek u svaki zalogaj. Pripremite ga već danas i uživajte u savršenstvu jednostavnosti i ukusa!
Sastojci:
- 5 tortilja
- 330 g mlevenog mesa
- 2 kašike paradajz paste
- 30 ml (1/8 šolje) paradajz sosa za mleveno meso i 60 ml (1/2 šolje) - paradajz sosa za namaz
- 60 g krem sira (1/4 šolje)
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 200 g mocarele (1 šolja)
Priprema:
- Mleveno meso dinstati sa paradajz pastom, paradajz sosom, krem sirom i suvim začinima.
- Svaku tortilju premazati sosom od paradajza, po vrhu premazati mleveno meso, posuti mocarelom, urolati i šavom nadole staviti u fritezu.
- Kiflice premazati paradajz sosom, a zatim posuti mocarelom.
- Pecite u fritezi na 190 °C (375 °F) 10-15 minuta. Poslužite i uživajte!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO