vredi probati

Slasni lazanja-rolat po tradicionalnom italijanskom receptu: Priprema se lako & topi u ustima, a gotov je očas posla

0

Spoj mekanog testa, bogatog fila od mocarele, mesa i začina čini ga neodoljivim delikatesom koji se priprema brzo i lako.

Ovo su najlepše lazanje rolnice koje ćete probati
Ovo su najlepše lazanje rolnice koje ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / @Leckerste_essen

Ako volite ukusne, sočne i kremaste zalogaje, ovaj lazanja-rolat po tradicionalnom italijanskom receptu biće pravo otkriće za vas!

 

Njegova savršena tekstura i pun ukus čine ga idealnim za sve prilike – od porodičnih ručkova do svečanih trpeza.

 

Osim što mami izgledom, ovaj rolat doslovno se topi u ustima i donosi autentični italijanski šmek u svaki zalogaj. Pripremite ga već danas i uživajte u savršenstvu jednostavnosti i ukusa!

 

Sastojci:

 

  • 5 tortilja
  • 330 g mlevenog mesa
  • 2 kašike paradajz paste
  • 30 ml (1/8 šolje) paradajz sosa za mleveno meso i 60 ml (1/2 šolje) - paradajz sosa za namaz
  • 60 g krem sira (1/4 šolje)
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 200 g mocarele (1 šolja)

 

Priprema:

 

  1. Mleveno meso dinstati sa paradajz pastom, paradajz sosom, krem sirom i suvim začinima.
  2. Svaku tortilju premazati sosom od paradajza, po vrhu premazati mleveno meso, posuti mocarelom, urolati i šavom nadole staviti u fritezu.
  3. Kiflice premazati paradajz sosom, a zatim posuti mocarelom.
  4. Pecite u fritezi na 190 °C (375 °F) 10-15 minuta. Poslužite i uživajte!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

 

makonda-tracker