omiljeno jelo svih mališana

Deca se dave u njima, spolja su hrskavi, a unutra meki kao duša: Recept za pileće štapiće za samo 15 minuta

Em ukusni, em gotovi za tili čas, savršeni za ručak ili večeru, jer ih svi obožavaju 

PILEĆI ŠTAPIĆI POHOVANI SU NAJOMILJENIJI OBROK SVIH MALIŠANA foto: Shutterstock / New Africa

Da li vam je dosadilo da spremate jela koja se komplikovana, dugo se kuvaju, a kad ih stavite na sto deca okrenu očima na njih. Za stolom krene prenemaganje, to im se ne jede, onda je vreme za spremanje nečeg ukusnog i brzog, a omiljenog.

 

U pitanju su pileći štapići pohovani sa jajima, brašnom i prezlama, spolja hrskavi, a unutra toliko mekani da se jednostavno tope pod nepcima.

Evo šta vam je za njihovu pripremu potrebno.

 

Sastojci:

 

  • 2 pileća fileta (oko 500 g)
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice slatke paprike
  • 1 jaje
  • 3 kašike mleka
  • ½ šolje brašna
  • 1 šolja prezli (ili panko mrvice za ekstra hrskavost)
  • ½ šolje rendanog parmezana (opciono, za dodatni ukus)
  • Ulje za prženje

 

RECEPT ZA NAJLEPŠE PILEĆE ŠTAPIĆEfoto: Shutterstock / Nina Firsova

Priprema:

 

Pileće filete isecite na male komade (veličine zalogaja). Posolite, pobiberite i dodajte beli luk u prahu i papriku. Promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. U jednu posudu stavite brašno, u drugu jaja s mlekom, a u treeću prezle pomešane sa parmezanom.

 

Svaki komad piletine uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaje, pa u smesu prezli i parmezana. Pritisnite lagano da se smesa dobro zalepi.

 

U dubljoj tiganju ili fritezi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Pržite nuggetse 3-4 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.

Vadite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.

 

Ako želite zdraviju verziju, pecite ih u rerni na 200°C oko 20-25 minuta. Poslužite uz omiljeni sos – kečap, majonez, tartar sos ili BBQ.

 

Bonus video:

Recept za sremačke salčiće