Jednom kada ga probate, nećete prestati da ga pravite.
Ako tražite dezert koji će oduševiti svakog ljubitelja čokolade, ova mega-kremasta torta je pravi izbor!
Priprema se brzo i lako, od tri vrste čokolade, a rezultat je bogat i neodoljiv ukus.
Najbolji deo? Nećete morati da uključujete rernu – savršena je za trenutke kada želite jednostavan, ali efektan slatkiš.
SASTOJCI
Prvi sloj:
- 500 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- Kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike nezaslađenog kakaoa
Drugi sloj:
- 50 g mlečne čokolade
- Kašičica putera
- 500 ml mleka
- 3 kašike šećera
- Kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike brašna
- Vanilin
Treći sloj:
- 50 g bele čokolade
- Kašičica putera
- 100 ml kuvanog mleka
- 150 g crne čokolade
- Kašika putera
PRIPREMA
- U jednu šerpicu sipajte 500ml mleka, 3 kašike šećera, dve brašna, jednu kukuruznog skroba i dve kakaa, pa dobro sve umešajte zajedno. Konstantno mešajte na tihoj vatri, pa dodajte 50g mlečne čokolade i nastavite sa mešanjem.Kada se zgusne dodajte kašiku putera i dobro mešajte. Kada je dovoljno gust, sipajte ravnomerno prvi sloj na dno vatrostalne, te stavite u fružider da se malo stisne.
- U šerpici pomešajte mleko, šećer, kukuruzni skrob, brašno i vanilin šećer. Nakon što ste dobro umešali konstantno mešajte na tihoj vatri i dodajte 50g bele čokolade, kada se malo zgusne, kašiku putera, kada se sve dobro sjedini i zgusne, sipajte preko prvog sloja u vatrostalnoj i vratite u frižider.
- Za to vreme u 100ml provrelog mleka dodajte 150g crne čokolade i mešajte dok se ne otopi, zatim dodajte punu kašiku putera, dobro umešajte i prelijte kao treći sloj kolača.
- Neka kolač odstoji još oko 30 minuta u frižideru i možete ga servirati. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova!
( Glossy, E.S. )