Stavite vodu za kafu i pre nego što proključa – vi ćete završiti sve što je potrebno za ovu poslasticu! Onda vam ostaje samo da čekate da se ispeče, dok se kućom širi predivan miris jabuka i cimeta.
Jabuke imamo tokom cele godine, ali su u jesenjim danima najukusnije i najslađe, pa nam je teško da odolimo poslasticama čije su one glavne zvezde.
Postoji mnogo načina da iskoristimo jabuke, od tartova preko slatkih pita s korama do nekih modernijih recepata, a mi vam danas predstavljamo brz recept za kolač od jabuka i ovsenih pahuljica.
Reč je o laganom voćnom slatkišu bez brašna koji se pravi u nekoliko koraka, a ako ga stavite u frižider može da zadrži svežinu šest dana.
Sastojci:
- 3 cela jajeta
- 3 šolje ovsenih pahuljica
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 šolje rendanih jabuka
- 1/2 šolje šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 110 ml ulja
- 1 šolja biljnog mleka po izboru (sojino, bademovo, pirinčano, ovseno...)
- 2 kašičice cimeta
Priprema
- Umutite jaja mikserom, pa im dodajte šećer, vanilin šećer, biljno mleko i ulje i mutite još malo.
- Kad bude ujednačeno, dodajte ovsene pahuljice i cimet i promešajte.
- Sipajte u kalup prethodno obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 30 minuta.
BONUS VIDEO
Ne propustite savršene recepte za štrudlu s jabukama
( Glossy, T.S.R. )