topi se u ustima

Umuti se za 3 minuta, a jede i do 6 dana: Najsočniji posni kolač s jabukama bez grama brašna stvarno morate da probate

Stavite vodu za kafu i pre nego što proključa – vi ćete završiti sve što je potrebno za ovu poslasticu! Onda vam ostaje samo da čekate da se ispeče, dok se kućom širi predivan miris jabuka i cimeta.

Lagani domaći kolač s rendanim jabukama za koji nije potrebno brašnofoto: Glossy

Jabuke imamo tokom cele godine, ali su u jesenjim danima najukusnije i najslađe, pa nam je teško da odolimo poslasticama čije su one glavne zvezde.

 

Postoji mnogo načina da iskoristimo jabuke, od tartova preko slatkih pita s korama do nekih modernijih recepata, a mi vam danas predstavljamo brz recept za kolač od jabuka i ovsenih pahuljica.

 

Reč je o laganom voćnom slatkišu bez brašna koji se pravi u nekoliko koraka, a ako ga stavite u frižider može da zadrži svežinu šest dana.

Sastojci:

 

  • 3 cela jajeta
  • 3 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 šolje rendanih jabuka
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 110 ml ulja
  • 1 šolja biljnog mleka po izboru (sojino, bademovo, pirinčano, ovseno...)
  • 2 kašičice cimeta


Priprema

 

  1. Umutite jaja mikserom, pa im dodajte šećer, vanilin šećer, biljno mleko i ulje i mutite još malo.
  2. Kad bude ujednačeno, dodajte ovsene pahuljice i cimet i promešajte.
  3. Sipajte u kalup prethodno obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 30 minuta.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite savršene recepte za štrudlu s jabukama