neodoljiva

Dubai čokolada u 3 poteza – slatka, neobičnog ukusa i ultrapopularna! Kako se pravi slatkiš za kojim je poludeo svet?

0

Viralna Dubai čokolada već neko vreme izaziva pomamu na društvenim mrežama, a ona se pravi iznenađujuće brzo i lako!

Dubai čokolada sa pistaćima
Dubai čokolada sa pistaćimafoto: KatMoys/Shutterstock

Dubai čokolada jedan je od najvećih viralnih fenomena proteklih godina kada je reč o hrani, a poslednjih meseci je napravila pravi "bum" na društvenim mrežama.


Poznata još i kao čokoladna tabla s pistaćima, ona je slatka, zasićena, vrlo intenzivnog ukusa, a mnogi ne znaju da iza svega stoji Sara Hamuda.Ona živi u Dubaiju već devet godina, a 2021. godine je pokrenula svoj brend Fix i predstavila neobičnu čokoladu koja je uskoro postala popularna na mrežama.


Influenserka Marija Vehera objavila je na TikToku snimak na kom uživa u Dubai čokoladi koji je pregledalo više od 56 miliona ljudi, a od tada je mnogo ljudi pokazalo kako jede ovaj slatkiš ili pravi sopstvenu verziju.

@mariavehera257 @fixdessertchocolatier WOW, JUST WOW!!! Can’t explain how good these are! When a chocolate, a dessert and a piece of art meet this is what you get! 🍫 "Can't Get Knafeh of it," "Mind Your Own Busicoff," and "Crazy Over Caramel." Order on Instagram Chatfood or Deliveroo and let me know what’s your FIX? Instagram : fixdessertchocolatier #asmr #foodsounds #dubai #dubaidessert ♬ оригинальный звук - mariavehera257

Kako se pravi Dubai čokolada?


Sastojci:

 

  • 2 kašike putera (neslanog)
  • 230 g kataifi rezanaca
  • 120 g mlečne čokolade
  • 120 g crne čokolade
  • 1/2 šolje putera od pistaća
  • 1/4 šolje tahinija (susamove paste)


Priprema

 

  1. Otopite puter u tiganju na srednjoj vatri, pa mu dodajte kataifi i propržite. Treba da poprimi tamnu nijansu zlatnobraon boje i da bude hrskaviji, ali nikako ne sme da zagori, pa ga ili pržite kratko ili smanjite na tihu vatru. Potom sklonite na stanu da se hladi.
  2. Otopite čokoladu, pa u kalup za čokolade sipajte jedan tanak sloj (polovinu) i stavite u frižider na 10-15 minuta.
  3. U većoj činiji pomešajte propržen kataifi s puterom od pistaća i susamovom pastom, pa to promešajte i nalijte deblji sloj preko čokolade u kalupu, koja bi trebalo da se stegnula.
  4. Preko toga nalijte ostatak otopljene čokolade i pazite da lepo pokrijte sve i poravnajte smesu ili protresite kalup da se rasporedi.
  5. Vratite u frižider na 30-60 minuta.

BONUS VIDEO

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač

 

makonda-tracker