(anketa)

Jesu li neke "bebe nepotizma" ipak zaslužile svoj uspeh? Iznenadiće vas koliko je velikih zvezda na spisku dece slavnih

Nije svaki uspeh dece poznatih nezaslužen, a mnoge zvezde su dokazale da su talentovane i vredne toliko da bi možda uspele i da nisu imale slavne roditelje. 

Jeste li znali da su Enrike Iglesijas, Džordž Kluni, sestre Hadid i Anđelina Džoli deca poznatih ličnosti?foto: EPA/CLEMENS BILAN, EPA-EFE/FABIO FRUSTACI, EPA-EFE/DJ JOHNSON

Proteklih godina bilo je gotovo nemoguće izbeći izraz "beba nepotizma" jer se stiče utisak da su one u potpunosti zavladale industrijom zabave.


Skoro svi mladi pevači, glumci i modeli za koje čujemo pored imena imaju i informaciju čiji su sin ili ćerka, što je rezultatiralo terminom kojim se opisuju ljudi koji su uspešni u poslu kojim su se bavili njihovi roditelji ili nekim srodnim.


Ipak ne bilo koji – već oni koji nemaju dovoljno talenta i uspevaju zahvaljujući vezama i uticaju svoje porodice.

Nisu sve nepo bebe tu gde jesu zahvaljujući roditeljima


Iako se izraz "bebe nepotizma" pojavio pre deceniju i po, posebno je popularan od 2022, kada su na društvenoj mreži Tviter, današnjem Iksu, na ovaj način korisnici pisali o Mod Apatou, zvezdi serije "Euforija" i ćerki režisera Džuda Apatoua i glumice Lesli Man.

 

Mod Apatou u seriji "Euforija"foto: Eddy Chen/ HBO Max/ The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Međutim, prema mladim umetnicima često umemo da budemo nefer jer su se mnogi od onih čiji su roditelji uspešni i slavni dokazali da zaslužuju svoje mesto u poslu kojim se bave. Neki su, poput Majli Sajrus, možda imali početnu prednost zbog poznatog prezimena, ali je popularna pevačica odavno prevazišla svog oca Bilija Reja.


Dakle, koje "nepo bebe" su uspele (i) zahvaljujući svom talentu? Koje zvezde su zaslužile svoj uspeh?


Bela i Điđi Hadid

 

Bela i Điđi Hadid su najveća imena svetskog modelinga danasfoto: Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia

Američke manekenke palestinsko-holandskog porekla već godinama suvereno vladaju svetom modelinga, a nedavno su na godinama željno iščekivanoj bile glavne zvezde revije brenda Victoria's Secret. Điđi ju je otvorila, a Bela zatvorila svojom šetnjom po pisti.

 

Uz to su one najzapaženije na svakoj nedelji mode, dominiraju kampanjama luksuznih modnih kuća, kradu svu pažnju na crvenom tepihu... Na početku im je svakako pomoglo što su ćerke manekenke Jolande Hadid i poznatog bogataša Mohameda Hadida, ali da li bi zaista postigle ovo da je sve u porodičnim vezama?


Džordž Kluni

 

Džordž Kluni u seriji "Urgentni centar"foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Čuveni glumac je sin televizijskog spikera Nika Klunija i sestrić muzičke legende Rouzmeri Kluni, što znači da je bio okružen uticajnim ljudima u detinjstvu, ali danas je čovek koji ima dva Oskara, četiri Zlatna globusa i nagradu Američkog filmskog instituta za životno delo, što nije mogao da dobije samo zbog porodičnih veza, zar ne?

Majkl Daglas

 

Majkl Daglas je sin jedne od najvećih filmskih zvezda u istoriji Kirka Daglasafoto: EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Sin legendarnog Kirka Daglasa postao je takva zvezda da bi mnogi možda i zaboravili "čiji je on mali" da se ne preziva isto kao otac. "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Koma", "Niske strasti", "Lov na zeleni dijamant", "Vol strit", "Crna kiša", "Rat Rouzovih", "Savršeno ubistvo", "Putevi droge", "Nikom ni reči" i "Fatalna privlačnost" samo su deo njegove impozantne biografije, uz dva Oskara i mnogo (mnogo) drugih priznanja.

Anđelina Džoli

Anđelina Džoli je ćerka glumca Džona Vojta FOTO: Michael Grossman / Zuma Press / Profimedia
Anđelina Džoli je ćerka glumca Džona Vojta FOTO: Kathy Hutchins / Zuma Press / Profimedia
Anđelina Džoli je ćerka glumca Džona Vojta FOTO: James Warren / imago stock&people / Profimedia
Anđelina Džoli je ćerka glumca Džona Vojta FOTO: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
Anđelina Džoli je ćerka glumca Džona Vojta FOTO: EPA-EFE/ETTORE FERRARI
Anđelina Džoli je ćerka glumca Džona Vojta FOTO: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Ćerka glumca Džona Vojta postala je profesionalna glumica sa 16 godina, a navodno je najpre imala poteškoće da prođe na audicijama jer je izgledala "previše mračno".

 

Anđelina Džoli sa Džonijem Lijem Mileromfoto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Početkom devedesetih se pojavljivala u spotovima Lenija Kravica i grupa Meat Loaf i The Lemonheads i omotu albuma Everyday benda Widespread Panic. U filmovima je počelda igra sa 18 godina, a u međuvremenu je osvojila Oskara za ulogu u "Neprilagođenoj" i prekinula kontakt sa ocem.

Čarli Šin

 

Čarli Šin je sin Martina Šinafoto: Profimedia

Čuveni glumac je sin čuvenog Martina Šina i počeo je da radi sa 18 godina. Neki od njegovih filmova su "Crvena zora", "Vol strit", "Oni dolaze", "Novajlija", "Tri musketara", "Usijane glave", dok je na televiziji postigao ogroman uspeh serijom "Dva i po muškarca".

 


Gvinet Paltrou

 

Gvinet Paltrou je osvojila Oskara za ulogu u "Zaljubljenom Šekspiru"foto: LUCY NICHOLSON / AFP / Profimedia

Ćerka režisera i producenta Brusa Paltroua i ćerka glumice Blajt Daner bila je tokom devedesetih i dvehiljaditih jedna od najuspešnijih u Holivudu i dominirala je posterima za filmove iz tog perioda jer je nizala jednu glavnu ulogu za drugom, a potom se preorijentisala na blokbastere i franšize. Osvojila je Oskara za ulogu u "Zaljubljenog Šekspira", što je i te 1999. dovođeno u pitanje.

Ben Stiler

 

Ben Stiler se proslavio komedijamafoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Jedna od najvećih zvezda komedije današnjice sin je komičara i glumca Džerija Stilera i glumice i komičarke En Meare, a spisak njegovih uspešnih filmova deluje beskrajno: "Zulender", "Tropska oluja", "Tajni život Voltera Mitija", "Svi su ludi za Meri", "I onda je naišla Poli", "Između dve vatre", "Starski i Hač", "Pljačka s vrha", triologiju "Njeni roditelji", "Upoznajte Fokerove" i "Mali Fokerovi", "Porodica čudaka", prva tri filma franšize "Noć u muzeju", franšiza "Madagaskar"...

 


Dakota Džonson

 

Dakota Džonson je holivudsko plemstvofoto: Nancy Kaszerman/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Za ćerku Melani Grifit i Dona Džonsona, odnosno unuku Tipi Hedren, poćerku Antonija Banderasa i rođaku mnogih holivudskih radnika, šira javnost je čula kad je izabrana da igra Anastasiju Stil u filmu "50 nijansi – Siva", ali je ona u tom trenutku imala iza sebe više od deset uloga. Istina, prva je bila u "Ludi u Alabami", koji je režirao njen očuh Banderas i u kom je glavnu ulogu igrala njena majka Melani, ali je u međuvremenu imala mnogo prilika da dokaže šta ume.

 

Kaja Gerber

 

Kaja Gerber je ćerka legendarne Sindi Krafordfoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Jedna od najuspešnijih manekenki planete ćerka je američkog supermodela Sindi Kraford, što nije moglo mnogo da joj smeta u karijeri, kao i bogataša Rendija Gerbera. Sarađuje s velikim brojem modnih kuća, kao što su Valentino i Céline, ima iza sebe veliki broj naslovnica, revija i reklamnih kampanja, a čini se da je pred njom mnogo uspešnih godina.

 

Mnogi, međutim, komentarišu da nije ni blizu svojoj slavnoj mami... Ali zašto bi morala da bude kad može da ostane fantastična na svoj način?

Liv Tajler

 

Liv Tajler foto: EPA / ETTORE FERRARI


Ćerka čuvenog rokera Stivena Tajlera iz grupe Aerosmith najpre se bavila modelingom, a zaista je primećena tek kad se pojavila u spotu svog tate (za kog godinama nije ni pomišljala da je njen otac!). Najveću popularnot donela joj je uloga Aruene u "Gospodaru prstenova", a danas je u njenoj biografiji više desetina uloga.

 


Enrike Iglesijas

 

Enrike Iglesijasfoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sin legendarnog španskog pevača Hulija Iglesijasa postigao je zavidne uspehe tokom svoje pevačke karijere i do danas je jedan od latino pevača koji je prodao najviše albuma širom sveta, dominirao top-listama, održao brojne uspešne karijere...

 

Mnogi ne znaju da Enrike nije hteo da njegov otac sazna za njegove planove da snimi album, pa je pozajmio novac, otišao u Kanadu i tamo snimio tajno svoje prve pesme pod imenom Martinez. Međutim, uskoro je počeo da se predstavlja kao Enrike Iglesijas i svi su saznali čiji je sin.

 

Lili-Rouz Dep

 

Lili-Rouz Dep mogla bi da izgradi veliku karijerufoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER / POOL

Dok je njen brat Džek Dep odlučio da ne pođe stopama roditelja, Lili-Rouz, ćerka Džonija Depa i Vanese Paradi danas gradi holivudsku karijeru. S maminim licem i tatinim prezimenom, uspeh joj je bio zagarantovan, ali da li je nasledila i njihov talenat? Pored karijere u modelingu, ona je zabeležila veliki broj uloga, a najviše pažnje privukla je serijom "Idol".

 


Benedikt Kamberbeč

 

Benedikt Kamberbeč na premijeri filma "Hobit", u kom je "pozajmio glas" Šmaugufoto: ROBYN BECK / AFP / Profimedia

Britanski glumac je sin glumaca Vande Ventam i Timotija Karltona, ali mnogi ni ne znaju taj podatak, niti public van Britanije možda znače ta imena. Da, Benedikt je odrastao pored dvoje vrsnih umetnika i njihovih nadarenih prijatelja, od malih nogu provodio mnogo vremena u pozorištu i na setovima.

 

Ipak, u međuvremenu je dokazao da nije slučajno u društvu velikana, svojim ulogama u seriji "Šerlok" i filmovima "Igra kodova" (za koju je nominovan za Oskara), "Hoking", "Moć psa", "Avgust u Okrugu Orandž", "Krpar, krojač, soldat, špijun", "Doktor Strejndž"...

 


Margaret Kvoli

 

Margaret Kvoli na Kanskom festivalufoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ona je ćerka Endi Mekdauel, da, ali ovo je njen spisak filmova: "Fini momci", "Bilo jednom u Holivudu", "Beležnica smrti", "Jadna stvorenja", "Sva lica dobrote", "Supstanca"... Sarađivala je s vodećim svetskim režiserima, poput Kventina Tarantina i Jorgosa Lantimosa, bila nominovana za brojna prestižna priznanja, poput Zlatnog globusa i Nagrade Udruženja filmskih glumaca (SAG).


Zoe Kravic

 

Zoe Kravic ostavila je utisak kao Žena-mačkafoto: EPA-EFE/JASON SZENES

Ćerka Lenija Kravica i Lise Bonet igrala je u nekim od najuspešnijih projekata 21. veka: u franšizama "Fantastične zveri i gde ih naći" i "Drugačija", filmovima "Iks-men: prva klasa", "Blizanci", "Kimi", "Pobesneli Maks: Auto-puta besa", bila je Žena-mačku u "Betmenu"... Igrala je i u seriji "Nevine laži", okušala se kao model, bila na Time-ovoj listi 100 najuticajnih ljudi 2022... Zasluženo?

 

Kolin Henks

 


Sinu oskarovca Toma Henksa sigurno nije odmoglo poznato prezime i sličnost sa ocem, kao ni to što je odrastao u Kaliforniji, okružen holivudskim kremom i pored maćehe glumice Rite Vilson. Danas on ima zavidnu biografiju, u kojoj su naslovi "Dekster", "Fargo", "Orandž Kaunti", "King Kong",  "Braća po oružju" (u čijoj je realizaciji, doduše, učestvovao Tom Henks), "Ljudi s Menhetna"...


* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Deca rizikuju život zbog popularnosti na TikToku