velika ljubav i tužan kraj

"Bolelo je kad je otišla, taj bol sam godinama nosio u sebi..." Al Paćino priznao s kojom glumicom je bio najbliže braku

Legendarni oskarovac nikada se nije ženio i priznaje da je celog života zazirao od braka, a toliko mu se protivio da je zbog svog odbijanja da se oženi izgubio najveće ljubavi, poput dveju slavnih glumica.

Al Paćino u filmu "Kum" (1972)foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Ljubavni život holivudskog veterana Ala Paćina proteklih godina je pod lupom javnosti jer je glumac u 84. godini dobio dete s 54 godine mlađom Nur Alfalah.


Dečak Roman, koji sada ima više od godinu dana, četvrto je Paćinovo dete, a on ima ćerku Džuli Mari (34) sa učiteljicom glume Džen Tarant i blizance Antona i Oliviju (23) s glumicom Beverli D'Anđelo.


Imao je slavni oskarovac mnogo ljubavi otkad je zvezda, a dobro su nam poznati detalji njegove veze s Dajen Kiton, s kojom je igrao u kultnom "Kumu". Međutim, nikada nije stao ispred matičara, a sada je otkrio kada je bio najbliže tome.

S kim je Paćino bio na korak od braka?


Al Paćino objavio je svoje memoare, nazvane "Sonny Boy", u kojima je napisao da je najbliži braku bio tokom veze s glumicom Ketlin Kvinlan, s kojom se viđao osamdesetih. Par se upoznao u Njujorku, na jednoj žurki koju je priredio čuveni profesor glume Li Strasberg, a nijedno od njih dvoje u tom trenutku nije bilo slobodno.

 

Ketlin Kvinlan u drami "Dan nezavisnosti" (1983)foto: MVS / Entertainment Pictures / Profimedia

Počeli su da se druže, a Ketlin je, kaže Al, bila velika "uteha" utokom snimanja "Lica sa ožiljkom" (1983).

 

Nakon što je snimanje završeno, njihov odnos je postao romantičan, pa su zajedno otputovali u Evropu, ali je Paćino odbio da se oženio Ketlin.


Nije bilo lako reći "ne" braku sa ženom koju volim – napisao je glumac i dodao: – Bolelo je kad je otišla, a taj bol sam nosio u sebi godinama.

 


Zašto Al Paćino nikad nije hteo da se oženi?


Oskarovac je u svojoj knjizi objasnio i zbog čega nikada nije rekao "da", uprkos brojnim velikim ljubavima i činjenici da je otac četvoro dece, koje je dobio sa ženama koje je voleo svim srcem.


Uvek sam zazirao od braka. Pretpostavljam da nisam video kako bi to pomoglo bilo čemu. Jednostavno sam želeo da izbegnem ono za šta sam u to vreme verovao da je neizbežno – ulazak u voz do bola – piše Paćino.


Jedna od žena koje su želele da se udaju za Paćina bila je i Dajen Kiton, koja je ranije priznala da je "naporno radila" na tome da odvede glumca pred matičara, a sve se završilo time što mu je postavila ultimatum.

 

Dajen Kiton i Al Paćino u filmu "Kum"foto: Paramount Pictures - Alfran Productions / Christophel Collection / Profimedia

Glumica je za People ispričala da je bila "luda za njim", kad su tek počeli da snimaju prvi deo "Kuma" jer je Paćino bio šarmantan, duhovit, brbljiv, prelep.

 

BONUS VIDEO

Al Paćino "otvorio oči" Srpkinji