kultna!

40 godina kasnije — nema lepše i seksepilnije: Fatalna haljina Mišel Fajfer zbog koje je pala vilica Alu Paćinu

1

Svilena, senzualna, zavodljiva — haljina koju je nosila Mišel Fajfer i danas važi za jednu od najlepših.

Mišel Fajfer kao Elvira u filmu 'Scarface'
Mišel Fajfer kao Elvira u filmu "Scarface"foto: UNIVERSAL PICTURES / Entertainment Pictures / Profimedia

Ako ste gledali film "Lice s ožiljkom" sa čuvenim Alom Paćinom u ulozi Tonija Montane, sigurno vam je i pažnju privukla prelepa Mišel Fajfeu ulozi Elvire Henkok. Ona privlači pažnju filmskih gangstera, a najviše pažnju Tonija Montane, koji nije ostao imun na njenu lepotu i šarm.

 

Kada je odglumila ulogu Elvire, Mišel je imala svega 25 godina, a i 40 godina kasnije, dakle, od 1983. godine do danas, pamti se njena legendarna filmska haljina za zavodnice.

 

Plava, svilena haljina koja je opčinila i Montanu i sve gledaoce ovog filma brzo je postala kultna, mada možda ne bi bila to što jeste da je nije ponela upravo Mišel Fajfer

Ženstvena i glamurozna kreacija s dubokim dekolteom ukrašenim lažnim dijamantima, efektna otvorena leđa i prorez do bedara nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a za nju je bila zadužena Patriša Noris, koja je birala svaki detalj tako da odgovara Elvirinom karakteru.

 

Ekipa filma 'Scarface'
Ekipa filma "Scarface"foto: UNIVERSAL PICTURES / Entertainment Pictures / Profimedia

 

Haljina je bila inspirisana holivudskim glamurom tridesetih godina, odnosno stillom Džin Harlou, a minimalizam haljine zapravo je doprineo pojačanom seksepilu, jer je svaki detalj bio tako pažljivo biran.

 

 

Druga haljina možda ne bi ni istakla Elvirin šarm kao ovako jednostavna, a zavodljiva kreacija. Zanimljivo je da minimalizam te haljine stoji u kontrastu sa jarkim odevnim kombinacijama Tonija Montane. Ipak, ostala je nezaboravna.

 

Toliko je efektna da je danas rekreiraju i brojne slavne dame u svojim verzijama, od Rijane do Bele Hadid!

 

Bonus video

SECOND HAND HALJINA KAO ZA HOLIVUD KOŠTA 10 DOLARA

 

makonda-tracker