"on ima najlepše lice"

Bila je luda za njim, on je i 27 godina kasnije siguran - VOLEĆU TE ZAUVEK! Priča dvoje glumaca ostavlja bez daha

0

Ljubavna priča Ala Paćina i Dajan Kiton dostojna je jednog filmskog scenarija.

Veza Dajan Kiton i Ala Paćina je sa povremenim prekidima trajala od 1973. do 1990. godine.
Veza Dajan Kiton i Ala Paćina je sa povremenim prekidima trajala od 1973. do 1990. godine.foto: Paramount Pictures - Alfran Productions / Christophel Collection / Profimedia

Trilogija "Kum" je ušla u anale svetske kinematografijea, a osim toga, zaslužna je i za jednu od najdužih holivudskih veza.

 

Glumili su supružnike u pomenutom filmu, a u stvarnosti nikada nisu stali na lud kamen. 


Dajan Kiton i Al Paćino su se upoznali na snimanju kultnog filma "Kum" 1970-ih godina kada su bili još uvek relativno nepoznati glumci. Ovaj film je pomogao da njihove karijere krenu uzlaznim tokom, a njihova hemija na ekranu se "prelila" i u njihov privatni život.

 

- Zaista sam bila veoma oduševljena Alom Paćinom od samog početka - rekla je Kiton britanskom Telegraphu 2013. godine.

 

Njih dvoje su bili u vezi od 1973. godine ubrzo nakon upoznavanja, pa sa prekidima i povremenim raskidima, za vreme kojih su oboje imali druge partnere, sve do 1990. godine.


- BIla sam potpuno luda za njim. Šarmantan, urnebesan, non-stop priča. A bio je tu i taj aspekt njega kao izgubljenog siročeta - ispričala je Dajan za People 2017. godine.

 

- On je tako zabavan. Po mom mišljenju, on ima najlepše lice. Mislim da je Voren prelep, ali lice Al Paćina je ubistveno lepo - izjavila je.

 

Međutim, tokom produkcije trećeg dela filma, bilo je jasno da ne može da potraje.

- Za mene su se sva tri dela Kuma vrtela oko jedne stvari: Ala. bilo je tako jednostavno - napisala je Dajan u memoarima "Then Again".

 

  • Zašto su raskinuli?

 

Šta se dogodilo između Dajan i Ala, para koji je imao jednu od najdužih veza u Holivudu?

 

S jedne strane, Dajan se nikad nije udavala i ima dvoje usvojene dece, a sa druge strane, Al Paćino se takođe nikada nije ženio i sa dve žene ima troje dece.

Kako prenose strani mediji, Dajan je želela da se uda za Ala, ali on to nije želeo i vezi je bio kraj.

 

- Naporno sam radila na tome. Uradila sam to na ne savršen način - rekla je za People, sećajući se njihovog raskida.

 

- Delovao je tako pogubljeno i tužno, kao izgubljeno siroče, ali je bio presladak i mnogo dobra osoba. Maštala sam oduvek da se udam za čoveka u koga sam zaljubljena i ko će biti dobar otac našoj deci. Bila sam baš naivna, bolje da sam razmišljala o tome da je brak zapravo dobar tim dvoje ljudi, a ne da me vode emocije - dodala je ona.


Bez obzira na to što nisu ostali zajedno, čuveni glumci su ostali prijatelji, a Al Paćino joj je 2017. godine odao dirljivu počast kada je osvojila nagradu za životno delo Američkog filmskog instituta.

 

Njegov govor pokazuje da je njihovo prijateljstvo izdržalo decenijama, čak i ako njihova romansa nije.

- Sećam se da sam jednom izašao iz kuće i imao sam intervju - sećao se Paćino tokom svog govora, s radošću rekavši da mu je glumica često davala savete o filmskoj industriji.

 

- I meni je ovde, naravno, veoma neprijatno, ali na intervjuima mi je još neprijatnije, verovali ili ne- rekao je on.

 

-I bila je veoma ohrabrujuća, pomagala mi je, a ja sam odlazio... dok sam odlazio, pozvala me je, rekla je Al, bićeš dobro. Samo zapamti, šta god da radiš, nemoj reći da si umetnik. 

 

A govor je završio dirljivim rečima: Voleću te zauvek. 


Podsetimo, Al Paćino ima troje dece iz veza sa profesorkom glume Džen Tarant (ćerku Džuli Meri) i glumicom Beverli D'Anđelom (blizance Antona Džejmsa i Oliviju Rouz).

 

Poznat je kao veliki holivudski šmeker, a izlazio je i sa mnogo mlađim devojkama Lusilom Solom, Lindi Hobs, Mejtal Donan, a trenutno je u vezi sa 53 godine mlađom Nur Alfalah koja je ranije bila sa Mikom Džegerom i Klintom Istvudom, pa je zovu "lovcem na starce".

 

makonda-tracker