Ako ste među onima za koje nema ručka bez mesa, ovaj slasni domaći gulaš od svinjetine je nešto što jednostavno morate da probate.
Jednostavan svinjski gulaš spada u omiljena jela od mesa na našim prostorima, a jedno je od onih za koja većinu sastojaka verovatno u svakom trenutku imate u frižideru ili u zamrzivaču.
Takođe je reč i o obroku s kojim nema dileme: kad se ruča ili večera gulaš, od stola niko ne ustaje gladan.
Služite ga uz krompir, pirinač ili grilovano povrće i mnogo salate, a ako pratite ovaj recept sve će biti gotovo već za pola sata.
Sastojci:
- 300 g svinjetine
- 150 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 500 ml bujona
- 2 paradajza
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika paradajz-koncentrata
- ulje po potrebi
- so i biber po ukusu
Priprema
- Iseckajte svinjsko meso na kockice, kao i dobro opranu i očišćenu papriku. Oljuštite paradajz, očistite ga od semenki i isecite na trake ili kocke.
- Sitno isecite crni luk, pa stavite da se prži na malo ulja.
- Kad omekne, dodajte meso, pa promešajte i krčkajte još tri minuta, pa okrenite i dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i papriku, pa nalijte bujonom i dobro promešajte.
- U međuvremenu operite i isecite pečurke na kriške.
- Ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko 15 minuta, uz povremeno mešanje, pa dodajte pečurke i dinstajte još oko 3-5 minuta.
- Pred kraj dodajte paradajz, pavlaku za kuvanje, biber i so, promešajte i kuvajte još tri minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?