ideja za ručak

Za 30 minuta će biti na vašem stolu: Najbrži svinjski gulaš koji se topi u ustima i tera glad do sutradan

Ako ste među onima za koje nema ručka bez mesa, ovaj slasni domaći gulaš od svinjetine je nešto što jednostavno morate da probate.

Sočni domaći gulaš sa mesomfoto: Igor Dutina/Shutterstock

Jednostavan svinjski gulaš spada u omiljena jela od mesa na našim prostorima, a jedno je od onih za koja većinu sastojaka verovatno u svakom trenutku imate u frižideru ili u zamrzivaču.

 

Takođe je reč i o obroku s kojim nema dileme: kad se ruča ili večera gulaš, od stola niko ne ustaje gladan.

 

Služite ga uz krompir, pirinač ili grilovano povrće i mnogo salate, a ako pratite ovaj recept sve će biti gotovo već za pola sata.

Sastojci:

 

  • 300 g svinjetine
  • 150 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 500 ml bujona
  • 2 paradajza
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika paradajz-koncentrata
  • ulje po potrebi
  • so i biber po ukusu


Priprema

  1. Iseckajte svinjsko meso na kockice, kao i dobro opranu i očišćenu papriku. Oljuštite paradajz, očistite ga od semenki i isecite na trake ili kocke.
  2. Sitno isecite crni luk, pa stavite da se prži na malo ulja.
  3. Kad omekne, dodajte meso, pa promešajte i krčkajte još tri minuta, pa okrenite i dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i papriku, pa nalijte bujonom i dobro promešajte.
  4. U međuvremenu operite i isecite pečurke na kriške.
  5. Ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko 15 minuta, uz povremeno mešanje, pa dodajte pečurke i dinstajte još oko 3-5 minuta.
  6. Pred kraj dodajte paradajz, pavlaku za kuvanje, biber i so, promešajte i kuvajte još tri minuta.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?