bajkovito

Za njega je bila "najlepša Beograđanka": Ljubavna priča Predraga Ejdusa trajala je 40 godina i bila ostvarenje sna

Od rane mladosti do smrti bila je njegova muza, uvek su mu usta bila puna reči koje su zračile čistom i prelepom ljubavlju 

PREDRAG EJDUS JE 43 GODINE BIO U BRAKU SA SUPRUGOM MILICOM foto: Dragan Kadić

Naš čuveni glumac Predrag Ejdus bio je jedan od onih glumaca koji su ostaili neizbrisiv trag u srspkoj kinematografiji. Godinama je bio na malim ekranima, ali i na daskama koje život znače.

 

Iako veoma popularan, Predrag nije otkrivao mnogo toga o svom braku i porodici u javnosti, ali je znao da na pitanja o supruzi Milici Ejdus odgovara tako da svi ostanu oduševljeni.

 

Njihova ljubavna priča počela je davno, još kada je Predrag bio gimnazijalac. Zaprvo, on ju je primetio mnogo pre nego što ju je upoznao i ta njegova ljubav rasla je s godinama sve do dana kada je dobio priliku da joj priđe, upozna se sa njom, a onda i uplovi u ljubav koja je bila za ceo život.

Predrag je godinama bio u braku sa Milicom, poznatom scenografkinjom i arhitektom. Njihova ljubavna priča imala je brojne izazove, vreme u kojem su živeli nije bilo lako, ali ih to nije sprečilo da dobiju dvoje dece i održe ljubav  43 godinae.

 

Iz tog prelepog braka dobili su ćerku Vanju i sina Filipa.

 

Glumac je svojevremeno u jednom intervjuu otkrio kako je upoznao svoju suprugu i kako je njihova ljubavna priča počela.

 

PREDRAG EJDUS I MILICA SU JEDNO DRUGOM BILI SVE CEO ŽIVOT foto: Damir Dervišagić

- Primetio sam je mnogo pre nego što sam je upoznao. Stanovao sam kod Pravnog fakulteta, a ona je tuda svakodnevno prolazila sa drugaricama na putu do Arhitektonskog fakulteta. I stvarno je bila prelepa, pa su je primetili pa su je primetili i svi drugi, ne samo ja. Mi smo u to doba bili klinci, one su već bile studentkinje, a mi gimnazijalci. Nisam ni sanjao da će biti moja. Kasnije smo se upoznali i sve je imalo prirodan put, pa je tako došlo i do našeg zbližavanja i braka. Venčali smo se kada sam se vratio iz vojske 1975. godine i naravno da sam bio ponosan na suprugu, ali i na sebe što sam uspeo da osvojim jednu od najlepših žena Beograda - rekao je glumac svojevremeno.

 

PREDRAG JE SVOJU MILICU VOLEO NEIZMERNO DO KRAJA ŽIVOTA foto: Antonio Ahel/ATA Images

Mnogo godina kasnije, kada su ga pitali kako su on i Milica uspeli da sačuvaju brak, imao je krajnje jednostavno objašnjenje koje bi možda svi trebalo da poslušamo:

 

- U braku mora da ima razumevanja, a po svemu sudeći supruga ga je imala za mene kao i ja za nju. Ne postoji idealan brak, ali mi smo se venčali i dobili decu iz ljubavi, bavili se sličnim profesijama i verujem da smo zbog toga uspeli. Imali smo slične ideje kako da vaspitavamo decu, pa ih tako nikada nismo lagali, čak i kada se govorilo o neprijatnim istinama. Posle svega, zapitam se da li je moguće da smo tako dugo zajedno i poželim da i sebi i njoj dodelim medalju. Ipak, znam da bi ona više volela lep prsten, što planiram da joj kupim za godišnjicu - ispričao je Ejdus 2009. godine.

 

Bonus video:

Biković je izbačen iz serija iz dva razloga