miris doma

Najlepše domaće lepinje iz tiganja gotove su za samo 5 minuta – spremaju se bez kvasca & jaja, a vazdušaste su i meke!

Ako tražite brz i jednostavan recept za preukusne i spolja hrskave lepinjice, na pravom ste mestu!

Najlepša lepinja iz tiganja gotova je za 5 minutafoto: Youtube / Printscreen / lukatastesthis

Ove domaće lepinje pripremaju se bez kvasca i jaja, što je sjajno jer ne morate čekati da testo naraste.

 

Za samo 10 minuta, uživaćete u toplim, mirisnim zalogajima idealnim za svaki obrok.

 

Ukusne su, jednostavne za pravljenje i garantovano će postati omiljene u vašem domu!

 

Sastojci:

 

 

Priprema:

 

  1. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Zatim postepeno dodajte vodu i mešajte dok ne postane glatka homogena masa. Zatim dodajte kašiku ulja i promešajte. 
  2. Sipajte malo ulja na tiganj i zagrejte na srednjoj vatri. Odvojite jednu punu kutlaču smese i sipajte u tiganj. Neka se sa svake strane prži otprilike po 1 minut, dok ne dobije zlatnu boju i ne postane vazdiušasto poput oblaka.
  3. Ponavljajte proces dok ne potrošite smesu. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Komplet lepinja