uznemirujuće

Ovo su sve optužbe protiv Pi Didija: Od najmoćnijeg čoveka u svetu muzike preko noći je postao – najgnusniji

U domu poznatog repera pronađeno je mnogo droge i više od hiljadu bočica bebi ulja koji su navodno korišćeni na njegovim orgijama koje su okupljale slavne.

Pi Didi je uhapšen u Njujorkufoto: Casey Flanigan/ISMPI / Capital pictures / Profimedia

Pre dve godine reper i biznis mogul Šon Kombs, poznatiji kao Didi, Pi Didi ili Paf Dedi, priredio je raskošnu žurku povodom 53. rođendana, u svojoj vili vrednoj 61 milion dolara na Beverli hilsu.


Okupilo se mnogo zvezda da nazdravi u čast Didiju i njegovoj karijeri, a slavlje se poklopilo s njegovom 30. godišnjicom u muzičkoj industriji.


Danas je njegova stvarnost potpuno drugačija: nalazi se u pritvoru, odbijen mu je zahtev da izađe na slobodu plaćanjem kaucije od 50 miliona dolara, a susreće se s optužbama za kidnapovanje, drogiranje i primoravanje žena na seksualne aktivnosti, ponekad uz upotrebu vatrenog oružja i pretnju nasiljem.

U istu vilu u kojoj je reper 2022. organizovao čuvenu glamuroznu žuruku, policija je upala u martu, kada je zaplenjeno mnogo toga što je navodno korišćeno u orgijama koje je navodno nazivao "freak offs". To uključujće više od 1.000 bočica bebi ulja i drogu.


Kombs je negirao sve optužbe i u utorak, 17. septembra 2024, izjasnio se da nije kriv, a ovaj spor počinje godinu dana nakon što se reper suočio s optužbama brojnih žena.

 

Paf Dedi na crvenom tepihufoto: EPA/IAN LANGSDON

Za šta se sve tereti Pi Didi?

 

 

  • Od novembra do decembra 2023: Protiv Didija je podneto više tužbi za seksualno nasilje, od kojih se najstarije dogodilo 1991. Brojne žene optužile su ga za primoravanje na seksualne odnose, drogiranje i seksualno zlostavljanje, silovanje, davljenje do gubljenja svesti...
  • Decembar 2023: Jedna žena podnela je tužbu u kojoj tvrdi da je bila žrtva seks trafikinga i da ju je Šn Kombs silovao s još dvojicom ljudi kad je imala 17 godina, da su joj pre toga dali velike količine droge i alkohola i da je imala takve bolove da nije mogla da stoji i nije se sećala kako je došla kući.

 

Prva koja je zvanično podnela tužvu protiv Didija bila je Kesi Venturafoto: TIMMSY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
  • Februar 2024: Muzički producent Rodni Džouns Mlađi, koji je sarađivao s Didijem, optužio ga je za "neželjeni seksualni kontakt", da ga primoravao da angažuje prostitutke i da učestvuje u seksualnom činu s njima. Tvrdi i da ga je reper nagovarao da ima seks s drugim muškarcem, uz tvrdnje da je to "normalna stvar u muzičkoj industriji".

 

  • 21. maj 2024: Model i glumica Kristal Mekini optužila je Kombsa da ju je drogirao i terao da ima s njim oralni seks u toaletu u Njujorku, a posle dva dana je tužbu podnela Ejpril Lampros, za četiri slučaja seksualnog zlostavljanja između 1995. i 2000.

 

  • Jul 2024: Bivša zvezda filmova za odrasle Adrija Ingliš optužila ga je repera za seks trafiking u više navrata, između ostalog i na njegovim žurkama na kojima je bilo mnogo poznatih ličnosti.

 

  • 11. septembar 2024: Bivša prevačica jedne grupe čiji je producent bio Kombs Don Ričard tužila ga je uz tvrdnje da ju je više puta seksualno uznemiravao, vređao i terao da radi previše.

 

Pi Didi na prošlogodišnjoj Met galifoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Šon Kombs je negirao sve optužbe, kako nakon hapšenja 16. septembra, tako i posle podnošenja svih tužbi, a njegov advokat je posle osme tužbe istakao da, koliko god da ih ima, to ne menja činjenicu da "gospodin Kombs nikad nije seksualno zlostavljao nikoga niti ga učinio žrtvom seks trafikinga".

 

Nakon optužbi Kesi Venture je takođe sve negirao, ali je nakon što se pojavio snimak njegovog nasilja nad njom objavio video u kom je izjavio da "preuzima punu odgovornost za svoja nedela" i da je "zgrožen time šta je uradio".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako se dokazuje silovanje bez materijalnih dokaza?