nimalo lak život

Prva ljubav joj je umrla DAN PRE ROĐENDANA, pa je preživela najgore stvari: Strašna životna priča prelepe glumice

0

Uprkos lepoti i uspesima, život Selme Bler obeležile su tragedije i velike borbe za zdravlje.

Glumica Selma Bler proslavlja 52. rođendan.
Glumica Selma Bler proslavlja 52. rođendan.foto: EPA-EFE/TING SHEN / POOL

Glumica Selma Bler rođena je 1972. godine, a krajem devedesetih je važila za jednu od najlepših i najpoželjnijih holivudskih glumica.  Slavu je stekla ullogama u "Okrutnim namerama" i "Pravnoj plavuši".

 

Selmina karijera bila je vrlo uspešna, a postigla je velike uspehe i na polju mode, gde je bila lice velikih modnih kuća, uključujući Šanel.

 

Ipak, u njenom životu dešavali su se i strašni trenuci i velike psihofizičke bitke za zdravlje.

 

Teški životni momenti 

 

Selma je u  svojim memoarima otvoreno progovorila o tome kako je bila žrtva silovanja kao i da je dva puta pokušala da izvrši samoubistvo. Prvi put pokušala je zbog neuzvraćene i nesrećne ljubavi još za vreme studiranja.

 

Selma je u svojim memoarima otkrila da je celi dan pila s prijateljima tokom raspusta na koledžu i da je muškarac kojeg nije imenovala "nekoliko puta silovao".

 

1990. je Selmina prva ljubav umrla neočekivano u svojoj studentskoj sobi.

 

Imao je epilepsiju celog živeta i pazio je na to, ali onda je iznenada umro dan pre svog rođendana ― ispričala je ona jednom prilikom, priznavši da nikada nije saznala uzrok njegove smrti. ― Volela sam ga otkad sam ga prvi put videla u prvom razredu, on je bio moja prva ljubav.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Udala se za pisca i producenta Ahmeta Zapu, sina Frenka Zape, 2004. godine, nakon 6 meseci zabavljanja, a već 2006. su se razveli. Sina Artura dobila je je s dizajnerom Džejsonom Blikom, a potom je imala i ljubavnu vezu s Ronom Karlsonom.

 

Multipla skleroza: dijagnoza i borba

 

U oktobru 2018. godine, usledila je teška dijagnoza: multipla skleroza.

 

Nekad padam, ispuštam stvari, memorija mi je maglovira, leva strana kao da traži upravljanje... Ali, uspevam, smejem se, ne znam tačno šta radim, ali uradiću sve što mogu ― rekla je tada.

 

Jednom prilikom je otkrila da joj je ta dijagnoza donela i olakšanje, nakon što se borila sa zdravstvenim problemima od rođenja sina. Njena bolest je u remisiji od 2021. godine.

 

Selma Bler 2018. je otkrila dijagnozu multiple skleroze
Selma Bler 2018. je otkrila dijagnozu multiple sklerozefoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Selma Bler se borila a alkoholizmom, depresijom i anksioznošću. 

 

S bivšim partnerom je preživljavala i nasilje. U izveštajima se navodi i da je glumica u vreme napada uzimala lekove koje pije zbog svoje bolesti, i da mu je rekla da se ne oseća dobro, na šta je on počeo da viče da je "beskorsna" i da može mnogo bolje od nje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

 

Kako je Bler opisala pred policijom, nakon ovih reči ona mu je zabila prste u oči i usta, a on je njoj prekrio lice i usta rukama. S obzirom na to da u tom trenutku nije mogla da diše, Bler je izgubila svest. Kada su policajci stigli kako bi obavili razgovor sa glumicom, tvrdi da joj je iz nosa počela kapljati krv i da je u tom trenutku ponovo izgubila svest.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video​​​​​​​

OSETILA SAM DA MI TRNE PRVO NOGA, PA RUKA... Jelena već dve godine živi s multipla sklerozom, ALI NEMA NIKAKVIH POTEŠKOĆA

 

makonda-tracker