neprolazna moda

Konačno je izašla iz senke svoje starije sestre! Ćerka kraljice Maksime oduševila u majčinoj haljini od pre 22 godine

Samo nekoliko dana pre početka studija princeza Aleksija oduzima dah u komadu koji je njena majka nosila pre dve decenije 

ĆERKA KRALJICE MAKSIME ZASENILA HAG foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Holandska princeza Aleksija pojavila se u javnosti pre nekoliko dana i sve je oduševila prelepoj grimizno crvenom haljinom koja je komad star nekoliko decenija.

 

Princeza je izašla sa svojom mamom kraljicom Maksimom, tatom kraljem Vilem-Aleksandrom i starijom sestrom princezom Katarinom-Amalijom u utorak i doslovno ceo Hagu je pričao o njenom izboru garderobe. 

 

Kako piše kraljevski reporter, Aleksija je za tu priliku pozajmila haljinu od svoje majke, koju je kraljica Maksima , holandska princeza nosila „nosila na Dan budžeta“ (Prinčev dan) 2002. godine, i ponovo 2003. 

Za manje od nedelju dana Aleksija započinje svoje viskokoškolsko obrazovanje na Univerzitetskom koledžu u Londonu. Holandska kraljevska kuća saopštila je u avgustu da će drugo dete kraljice Maksime i kralja Vilema-Aleksandra studirati na univerzitetu.

 

PRINCEZA ALEKSIJA ODUŠEVILA U MAJČINOJ HALJINI foto: NIEBOER/PICTURE PRESS EUR / Sipa Press / Profimedia

Aleksija je ranije studirala u Velikoj Britaniji. Princeza je diplomirala na UVC Atlantic 2023. Nakon što je stekla diplomu međunarodne mature u školi u Velsu napravila je pauzu od godinu dana.

 

Aleksija je druga u redu za holandski tron, posle svog oca i sestre, princeze Katarine-Amalije.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kakva je to dinastija haljina?