nesvakidašnje

Sačinjena od dijamanata i bisera u platini, nasleđena od Felipeove bake: Tijara kraljice Leticije OPČINILA JE SVET

0

Sve oči javnosti bile su uprte u tijaru španske kraljice na holandskom državnom banketu

KRALJICA LETICIJA IMA TIJARU KOJA OSVAJA SVET
KRALJICA LETICIJA IMA TIJARU KOJA OSVAJA SVETfoto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedi

Kraljica Leticija je prisustvovala holandskom banketu i tom prilikom ponela je prelepu odeći, ali ovog puta u centru pažnje javnosti nije bio stajling već prelepa tijara koju nosi samo u izuzetnim prilikama.

 

Ovog puta ona je odlučila da ponese kraljevsko plavu haljinu sa žutim pojasom i Kartijer Dajmond Lup tijaru koja je zadivila sve prisutne. 

 

Ona je s ovim komadom nakita debitovala na državnom banketu 2018. kada se sastala sa predsednikom Kine Si Đinpingom i njegovom suprugom Peng Lijuan u Kraljevskoj palati u Madridu.

Inače, ova tijara je generacijama bila u španskoj kraljevskoj porodici. Napravljena od dijamanata i bisera u platini, ranije ju je nosila i Felipeova baka, grofica od Barselone, a nedavno i kraljica Sofija. 

 

Kralj Felipe je održao govor na događaju, a prisustvovali su i njihova Kraljevska Visočanstva princeza Beatriks od Holandije i princeza Margrit od Holandije.

 

U okviru dvodnevne posete zemlji, kralja Felipea i kraljicu Leticiju zvanično su dočekali kralj Vilem-Aleksandar i kraljica Maksima na trgu Dam u Amsterdamu.

 

1 / 5 Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Orkestar marinaca odsvirao je državne himne obe zemlje, nakon čega je usledila smotra počasne garde, a potom je usledio prijem i privatni ručak.

 

Kraljica Leticija je po dolasku pokazala svoj fantastičan stil u prelepoj zelenoj haljini nošenoj sa bež šeširom, sa raspuštenom smeđom kosom. Zablistala je dok je hodala pored kraljice Maksime, koja je sve oduševila smelim crvenim stajlingom i odgovarajućim šeširom.

 

Tijara, Španska kraljica Leticija, Kraljica Maksima
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Leticijino pojavljivanje u sredu usledilo je nakon vesti da je napravila veliku promenu u španskom kraljevskom domu.

 

Po prvi put u istoriji, na čelu kraljičinog sekretarijata biće žena, jer je potvrđeno da je Marija Dolores Okana Madrid, državni advokat, angažovana kao desna ruka kraljice Leticije.

 

Marija, 51, trenutno je glavni državni tužilac u Ministarstvu obrazovanja, ali će zameniti Hozea Manuela Zuletu, vojvodu od Abrantesa, koji je u toj ulozi bio u poslednjoj deceniji.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

makonda-tracker