SAMO ŽELI DA ŽIVI NORMALNO

Pretnje smrću, pokušaj otmice, ucene kriminalnih grupa: Buduća evrpska princeza ima samo 20 godina i proživela je PAKAO

0

Buduća kraljica Holandije je prošla kroz mnogo toga i ima samo jednu želju - da živi kao svi njeni prijatelji i vršnjaci 
 

foto: PE / Teresa / Profimedia
foto: PE / Teresa / Profimedia

Kao buduća kraljica Holandije, princeza Amalija se navikla na kraljevski život i roditelji je spremaju za buduću ulogu – prvu turneju imala je u inostranstvu u januaru 2023. kada ih je deset dana pratila roditelje, kralja Vilema Aleksandera i kraljicu Maksimu, na holandsko karipskim ostrvima.

 

Sa svojih 20 godina, mlada princeza je već prošla kroz zastrašujuća iskušenja koja ponekad, nažalost, dolaze sa takvim načinom života.

 

Bila je primorana da napusti svoj univerzitetski smeštaj samo nekoliko nedelja nakon što je krenula na Univerzitet u Amsterdamu 2022. godine kada je postalo jasno da njena bezbednost ugrožena.

 

 

Bezbednosni rizici princeze na univerzitetu


Amalija je sada na drugoj godini studija politike, psihologije, prava i ekonomije na Univerzitetu u Amsterdamu. Svoje studije otpočela je u jesen 2022, ali ubrzo nakon što je počela univerzitetski život, princeza je bila prinuđena da se vrati kući u kuću svojih roditelja u Hagu. Holandsko obezbeđenje bilo zabrinuto i sumnjali su da je Amalija postala meta pokušaja otmice organizovane kriminalne grupe.

 

- Mislim da je to imalo veliki uticaj na nju. Izgledalo je kao da će živeti u Amsterdamu, da će studirati normalno, počela je da izlazi na žurke - rekla je Anemari de Kunder, holandska kraljevska novinarka na RTL Bulevaru, za Hello!, pa je dodala:

NAJSTARIJA ĆERKA KRALJICE MAKSIME NEMA LAK I OBIČAN ŽIVOT
NAJSTARIJA ĆERKA KRALJICE MAKSIME NEMA LAK I OBIČAN ŽIVOTfoto: EPA-EFE/Koen van Weel

 

 

- Tako da su svi mislili da će ona imati normalan život, ali onda se u deliću sekunde sve promenilo i morala je ponovo da živi sa roditeljima, nije mogla da ide na časove, nije mogla da izlazi sa drugim učenicima. To je uzelo ogroman danak njoj i celoj porodici. Ona često razgovara sa porodicom, ocem i majkom, ali ima i stručnu pomoć kada joj je potrebna, kada joj to postane previše stresno sve to.

 

Pretnje na Instagramu


Ovo nije bio prvi put da je Amalija bila žrtva velike bezbednosne pretnje.

 

U januaru 2020, kada je imala samo 17 godina, princezi su na Instagramu poslate poruke „nasilne, seksualne i zastrašujuće prirode“ od muškarca i stanovnika grada Zvolea po imenu Vouter G. 

 

PRINCEZA JE ČESTO BILA U OPASNOSTI
PRINCEZA JE ČESTO BILA U OPASNOSTI foto: PE / Teresa / Profimedia

 

Prema rečima tužioca, on je pretio da će silovati princezu i ubiti jednu od njenih prijateljica i rekao joj da će je naći na Kraljev dan i da „neće biti bekstva“. Takođe je tvrdio da je štedeo da kupi pištolj.

 

Muškarac, paranoični šizofreničar, uhapšen je i zadržan u psihijatrijskoj jedinici. Osuđen je na tri meseca zatvora i obavezno lečenje do četiri godine.


Nakon što je morala da se vrati kući u roditeljsku kuću krajem 2022. godine, Amalija se pridružila roditeljima na svojoj prvoj turneji u inostranstvu, putujući na holandska karipska ostrva Bonaire, Aruba, Curacao, Sint Marten, Sint Eustatius i Saba.

 

 

Tokom ovog putovanja, tada 19-godišnja princeza hrabro je govorila o svom iskušenju, rekavši:

 

- Nedostaje mi normalan život, studentski život, da šetam ulicama, da mogu da odem u prodavnicu.

 

Rekla je da joj je drago što ima malo slobode na svojoj prvoj zvaničnoj turneji, dodajući:

 

- Uveravam vas, zaista sam uživala i veoma sam zahvalna... Zaista želim da izrazim svoju zahvalnost za svu podršku od prijatelja i porodice, ali i iz svih delova Holandije, a samim tim i sa Kariba.

 

Podrška kraljice Maksime ćerki


Kraljica Maksima je otvoreno pružila ćerki podršku i rekla da razume koliko je ovo sve traumatično i teško za nju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royally_yourz

 

- Sve što se dešava ima ogromne posledice po njen život. Za nju nema studentskog života, kakav imaju drugi studenti. Veoma sam ponosan na nju i kako sve to izdržava. To me čini pomalo tužnom. Nije lepo videti svoje dete kako živi tako.

 

Maksima je otkrila da je uobičajeno univerzitetsko obrazovanje njene ćerke prekinuto i da retko izlazi iz kuće.

 

Amalijin ujak princ Konstantin je takođe govorio o princezinom "veoma restriktivnom"  načinu života:

 

- Ako ste mlada žena, želite da možete da živite slobodno tokom studentskih dana, a to joj nije dozvoljeno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalfamily_archive

Princezina pretnja smrću


Nakon što je završila prvu godinu univerziteta, Amalija se ponovo suočila sa još više nevolje nakon što se pokazalo da je policija uhapsila čoveka iz Amsterdama, po imenu Mohamad E, mesecima ranije. Bio je osumnjičen da se pripremao za otmicu i ubistvo princeze.

 

Povratak u normalu


Srećom, izgleda da Amaliji život postaje bolji. Nakon što je skoro godinu i po provela u domu svojih roditelja, vratila se u Amsterdam u februaru 2024. da živi u studentskom smeštaju. Meštani su primetili pojačano prisustvo policije u toj oblasti.

 

- Pre pretnji, mogla je sebi da priušti da bude spontanija. Ponekad bi se neočekivano pojavila na nekom događaju i mislim da to više ne može - rekla je novinarka Anemari za HELLO! 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako je Elizabeta spasila Ruse propasti?

 

makonda-tracker