Ako volite picu i tortilje, ovaj recept će vam se garantovano dopasti i sprema se za tili čas.
Ako volite obroke s tortiljama, ova užina ili večera će vam se sigurno dopasti. Podseća i na picu i na takitose, meksičko jelo od tortilje s nadevom od mesa, ali je zapravo recept koji je mešavina navedenog.
Pravi se izuzetno lako, a vreme potrebno za pripremu, sa sve pečenjem, jeste manje od 10 minuta. Težina pripreme je takođe minimalna, gotovo nepostojeć!
Sastojci su za jednu osobu, ali vi možete duplirati ili utrostručiti porciju.
Sastojci:
- 1 tortilja
- 2-3 kašike pasiranog paradajza (pelata)
- 8 listića šunke
- 4 lista kačkavalja (seći napola)
- šampinjoni
- origano
- Po želji maslinovo ulje
Priprema:
-
Tortilju isecite nožem ili kružićem za picu na 8 delova.
-
Na svaki deo sipati paradajz, pa šunku, kačkavalj, malo šampinjona, origano.
- Urolajte tortilju poput takitosa ili kiflice,pa opciono premažite maslinovim uljem.
- Sve ređati u pleh obložen pek-papirom i pecite 5 do 7 minuta na 180 stepeni.
- Služite uz neki umak. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!