Kada ste u žurbi, eto rešenja!
Možete ih premazati slanim ili slatkim namazima, a odlični su i uz ćevape i roštilj. Probajte ih obavezno, spremaju se za tren!
Sastojci:
- 250 g brašna (2 šolje)
- 30 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 120 ml vruće vode
- 1 kašičica soli
Priprema
U posudu izručiti prosejano brašno, dodati so, preliti uljem i ručno izmešati da se dobije mrvičasta smesa, piše Mondo. Dodavati toplu vodu i mestiti dok se ne dobije kompaktna smesa. Izručiti na pobrašnjenu podlogu i mestiti otprilike 3 minuta.
Testo podeliti na 4 jufke, prekriti ih providnom folijom i ostaviti da odmore 10 minuta. Razviti oklagijom i peći u vrelom tiganju na malo ulja s obe strane.
( Izvor: Mondo.rs )