Biser meksičke kuhinje — božanstvene kesadilje — od sada i na vašoj trpezi. Probajte i očarajte goste, porodicu ili komšije.
Kesadilja je meksičko jelo izvanrednog ukusa koje će obožavati svi ljubitelji sira, tortilje i mesa! Ovo jelo se prvenstveno puni sirom, a opciono mesom i začinima.
Imamo recept koji se lako pravi, a očarava ukusom... Ako vam se dopadne, možete probati i ovaj recept za meksičke tortilje.
Sastojci:
- 5 tortilja
- mocarela sir (ili tost sir u listićima)
- 1 pileće grudi (opciono zameniti krompirom)
- 1 kašika ili 16 gr isitnjenog belog luka
- 2 kašike ili 35 gr iseckanog crnog luka
- 2 kašike ili 35 gr iseckane paprike
- 30 gr iseckane ljute paprike
- pola kašike karija
- kašičica čilija u prahu (ako volite ljuće)
- 3 kašike ili 60 gr paradajz sosa (ili ljućeg salsa sosa, po želji)
- 1 kašika brašna
- 3 kašike vode
- pavlaka ili umak po izboru
Priprema:
Naseckajte papriku, ljutu papriku i luk.
Pileće grudi isecite na kockice.
Isitnjeni beli luk sipajte u tiganj, prodinstajte i dodajte meso. Kad je meso dobro proprženo, dodajte papriku i luk. Dodajte kari i čili (po ukusu, ako želite da zaljutite), pa dodajte i paradajz/salsa sos. Mešajte. Pržite zajedno, pa kad je sve dobro sjedinjeno, isključite ringlu. Pobiberite. Dodajte ljutu papriku i opet promešajte i sipajte u činiju.
U veliku kašiku brašna dodajte vodu. Promešajte.
Tortilju presecite na pola. Smesu od brašna i vode premažite na svaku polovinu - nanesite na donji levi ugao, pa tortilju zdesna na levu stranu savijte u fišek ili kornet (ova smesa će je "zalepiti" da se ne raspada i otvara).
Listić tost sira stavite u tortilju, tako da prati njen oblik, pa dodajte smesu od mesa i paprike unutra. Opet premažite vrh smesom od brašna i vode i "zalepite" vrh tortilje. Dobićete trougliće od tortilje.
Pržite u ulju kesadilje i okrećite ih dok dobro ne porumene i postanu braonkaste.