RECEPT

Ne može da vam se ne dopadne: Najhrskavije meksičke KESADILJE garantovano ćete praviti stalno od sada

0

Biser meksičke kuhinje — božanstvene kesadilje — od sada i na vašoj trpezi. Probajte i očarajte goste, porodicu ili komšije.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kesadilja je meksičko jelo izvanrednog ukusa koje će obožavati svi ljubitelji sira, tortilje i mesa! Ovo jelo se prvenstveno puni sirom, a opciono mesom i začinima.

 

Imamo recept koji se lako pravi, a očarava ukusom... Ako vam se dopadne, možete probati i ovaj recept za meksičke tortilje.

 

Sastojci:

 

  • 5 tortilja
  • mocarela sir (ili tost sir u listićima)
  • 1 pileće grudi (opciono zameniti krompirom)
  • 1 kašika ili 16 gr isitnjenog belog luka
  • 2 kašike ili 35 gr iseckanog crnog luka
  • 2 kašike ili 35 gr iseckane paprike
  • 30 gr iseckane ljute paprike
  • pola kašike karija
  • kašičica čilija u prahu (ako volite ljuće)
  • 3 kašike ili 60 gr paradajz sosa (ili ljućeg salsa sosa, po želji)
  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike vode
  • pavlaka ili umak po izboru

 

Priprema:

 

Naseckajte papriku, ljutu papriku i luk.

Pileće grudi isecite na kockice.

 

Isitnjeni beli luk sipajte u tiganj, prodinstajte i dodajte meso. Kad je meso dobro proprženo, dodajte papriku i luk. Dodajte kari i čili (po ukusu, ako želite da zaljutite), pa dodajte i paradajz/salsa sos. Mešajte. Pržite zajedno, pa kad je sve dobro sjedinjeno, isključite ringlu. Pobiberite. Dodajte ljutu papriku i opet promešajte i sipajte u činiju.

 

U veliku kašiku brašna dodajte vodu. Promešajte.

 

Tortilju presecite na pola. Smesu od brašna i vode premažite na svaku polovinu - nanesite na donji levi ugao, pa tortilju zdesna na levu stranu savijte u fišek ili kornet (ova smesa će je "zalepiti" da se ne raspada i otvara).

 

Listić tost sira stavite u tortilju, tako da prati njen oblik, pa dodajte smesu od mesa i paprike unutra. Opet premažite vrh smesom od brašna i vode i "zalepite" vrh tortilje. Dobićete trougliće od tortilje.

 

Pržite u ulju kesadilje i okrećite ih dok dobro ne porumene i postanu braonkaste.

 

 

makonda-tracker