Šarena salata je mnogim domaćicama omiljena za pripremu, jer štedi vreme, a sadrži važne nutrijente.
Zimnica je neizostavna u ormarićima, kuhinjama i špajzu mnogih domaćica, a septembar je vreme kada se često latimo pripreme ajvara, lovačke salate, kiselih krastavčića...
Među teglicama je sjajan izbor napraviti i šarenu salatu, punu zdravog povrća, koja je prirodni probiotik,
Sastojci:
Treba vam 5 kilograma povrća:
- kilo kupusa
- kilo paprike
- kilo krastavčića
- kilo šargarepe
- kilo zelenog paradajza
- 3 litra vode
- 700 ml alkoholnog sirćeta
- 150 gr soli
- 250 gr šećera
- 1 vinobran
- 1 konzervans
Priprema:
- Sve pomešati u velikoj šerpi i ostaviti da provri.
- Prekrijte krpom šerpu da se napari povrće i ostaviti da tako odstoji 24 sata u toj vodi.
- Puniti tegle povrćem.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Zimnica u Kini i Srbiji-- zimski ritual za večnu nostalgiju
( Glossy, M.R. )