ideja za doručak ili večeru

Ako volite gibanicu, njih ćete obožavati: Mafini od cepkanih kora koji se spremaju brže od pite i najslasniji su doručak

Kada ne znate šta da spremite za brzinski doručak ili večeru, mafini sa sirom od cepkanih kora su sjajan izbor.

Mafini sa sirom od cepkanih kora su idealna alternativa onima s brašnomfoto: Cesarz/Shutterstock

Nekad nam ponestane ideja za doručak ili večeru, pa ne znamo šta bismo spremili da je brzo, slasno i zasitno, a ovaj predlog će vam se sigurno dopasti ako volite pitu.

 

U pitanju su brzi mafini koji se spremaju s cepkanim korama, bez brašna, muke i truda. Za pola sata imate na stolu vruć i gotov obrok, a garantovano je mekan i preukusan.

 

Po ovom receptu se koriste heljdine kore, ali možete koristiti obične ili speltine.

 

 

 

Sastojci:

 

  • 4 jaja
  • 400 g sira
  • pola pakovanja heljdinih ili običnih kora za pitu (poko 200-250 gr)
  • 100 ml kisele vode
  • prašak za pecivo
  • so po ukusu, u zavisnosti da li je sir neslan

 

Priprema:

 

  1. Mikserom umutiti jaja, pa dodati so, kiselu vodu i prašak za pecivo.
  2. Izdrobiti sir i dodati u smesu.
  3. Pola pakovanja kora sitno iscepkati u smesu, promešati kašikom ili varjačom.
  4. Sipati u silikonske kalupe za mafine (12 komada), pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.
  5. Mafine (pre pečenja) možete posuti susamom po želji.
  6. Prijatno!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Recept za slatko od slanine