Ako volite piletinu i sir, obavezno isprobajte ovaj krajnje jednostavan, a tako ukusan recept.
Ako nemate ideju šta da pripremite za ručak, ova sjajna ideja za najkremastiju piletinu će vam se sigurno dopasti. Meso samo treba pomešati s ostalim sastojcima, zapeći uz dodatak sira i jelo je gotovo!
Sastojci:
- 4 jaja
- pola kilograma pilećeg filea
- 400gr pavlake
- 200gr kačkavalja
- 1 veći paradajz
- parmezan
- so, biber, začini po želji
Priprema:
- Jaja i pavlaku umutite, pa pomešajte s piletinom naseckanom na kockice. Začinite i prebacite u vatrostalnu posudu.
- Prekrijte tankim kolutovića paradajza i pospite parmezanom ili drugim sirom po želji.
- Možete dodati i sitne kocke maslaca.
- Pecite oko 45 minuta na 220 stepeni ili dok ne vidite da je meso gotovo i sve lepo zapečeno
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Kako se sprema rolovana piletina?
( Glossy, M.R. )