Ako tražite brz i jednostavan recept za ručak koji će oduševiti vašu porodicu, ovo jelo iz rerne je pravi izbor.
Sočna piletina u kombinaciji sa kremastim bešamel sosom i bogatim čedar sirom stvoriće eksploziju ukusa koja se jednostavno topi u ustima.
Sve sastojke možete pripremiti za nekoliko minuta, a rerna će obaviti ostatak posla.
Idealno za one dane kada želite nešto ukusno, a da pritom ne provedete sate u kuhinji.
SASTOJCI
- 1 pakovanje hrskavog hleba/dvopeka
- pileća prsa (600 grama)
- pečurke (400 grama)
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 3 zelene paprike
- 3 kašike biljnog ulja (30 ml)
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica paradajz sosa
- mleveni biber, nana i so
- 1 čaša vode (200 ml)
Za bešamel sos:
- puter (50 grama)
- 2 kašike brašna (70 grama)
- 3 čaše mleka (600 ml)
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica soli
Za završnicu:
- 100 grama čedar sira
PRIPREMA
- Fino iseckajte prethodno oprane pečurke, crvenu i zelenu papriku, luk, pa zatim piletiće meso na kockice. U malo dubljem tiganju zagrejte ulje pa dodajte iseckano meso i 2 lovorova lista.
- Kada meso sa svih strana dobije belu boju dodajte iseckano povrće i mešajte konstantno par minuta. Zatim dodajte paradajz sos, mleveni biber, nanu i so, pa 200ml vode. Mešajte dok se krčka 5 minuta pa sklonite sa ringle.
- Stavite na zagrejanu ringlu dublji lončić i počnite u njemu da topite puter. Dodajte brašno uz konstantno mešanje, pa kada dobijete homogenu masu krem boje dodajte 600ml mleka i mešajte sve dok ne dobijete jedinstvenu masu. Dodajte biber i so i dobro mešajte dok krčka, pa sklonite sa vatre.
- Po dnu pleha ravnomerno rasporedite kriške dvopeka, pa zatim preko njega ravnomerno rasporedite pripremljenu mešavinu od mesa i povrća.Najzad, sve to prelijte bešamel sosom, pa odozgo pospite fino izrendanim čedar sirom.
- Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200° i neka se tako peče 30 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite tradicionalno jelo Perua
( Glossy, E.S. )