tako se to radi

Razlika od 20 godina za njih je samo beznačajan broj: Rade Šerbedžija i njegova Lenka blistali na crvenom tepihu

Kad su započeli romansu mnogi su sumnjali u njihovu ljubav, ali su pokazali da su godine samo broj 

foto: F.S./ATAImages

Glumac Rade Šerbedžija i njegova supruga Lenka Udovički pojavili su se sinoć na crvenom tepihu na otvaranju Plave dvorane u Sava centru u Beogradu. 

 

Njih dvoje su ruku pod ruku pozirali okupljenim fotografima i sad je jasno - njihova ljubav je jača od bilo kakvih ubeđenja i govorkanja u kuloarima.

 

Upoznali su se davno, odoleli vremenu, sačuvali ljubavi i poštovanje i pokazali da je prava ljubav jača od svega.

Rade i Lenka su se upoznali 1990. godine u Subotici i od prvog pogleda su znali da su rođeni jedno za drugo. Svoju dugogodinju ljubav krunisali su sa tri ćerke, Ninom, Vanjom i Milicom.

 

Radeta Šerbedžiju i Lenku Udovički je zbližila ljubav prema umetnosti, a njihovu priču obeležila je i jedna anegdota koju rado prepričavaju.

FOTO: F.S./ATAImages
FOTO: F.S./ATAImages
FOTO: F.S./ATAImages
FOTO: F.S./ATAImages
FOTO: B.P./ATAImages

- Upoznali smo se 1990. godine u Subotici. Došao je da radi „Kralja Edipa” na tamošnjem festivalu. Tek sam završila akademiju i došla sam da radim manju predstavu. Radila sam s njegovim studentima s novosadske Akademije. Jedan dan smo se sreli u holu teatra. Imala sam problema s nekim od njegovih studenata i htela sam s njim o tome da porazgovaram. On je imao 43, a ja 23 godine. Mom ocu i majci to je bio drugi brak, a otac je od majke bio stariji 18 godina. Nije mi bilo nimalo neobično da se kao mlada zaljubim u muškarca koji je 20 godina stariji od mene  - ispričala je ranije za „Jutarnji list” Lenka.

 

Od tog događaja prošle su decenije a Lenka i Rade su ostali kao jedno. Međusobna podrška i ljubav učinili su da se povežu na dubljem nivou i da naprave uspešne karijere i stavore porodicu koja je za primer. 

 

Bonus video:

Rade Šerbedžija i Lenka na crvenom tepihu