liverpulska učenica

Tata za nju čini nešto slatko i nadahnjujuće: Ćerka Radeta Šerbedžije je umetnica, a možda je znate pod drugim imenom

0

Milica Šerbedžija odlučila je da koristi umetničko ime dok gradi muzičku karijeru, a jednom prilikom je otkrila kako se odnosi prema očevim savetima

Rade Šerbedžija ima petoro dece
Rade Šerbedžija ima petoro decefoto: Dragana Udovičić

Čuveni glumac Rade Šerbedžija ponosni je tata petoro dece – sina Danila i ćerke Lucije, koje je dobio s balerinom Ivankom Cerovac, i Milice, Nine i Vanje, koje je dobio u braku s pozorišnom rediteljkom Lenkom Udovički.


Četvoro njegove dece uplovilo je u svet umetnosti, dok je Vanjin plan bio da završi pravo ili psihologiju.


I dok je Rade Šerbedžija uvek izložen očima javnosti i privlači pažnju, njegova deca žive mirnim i povučenim životom. Ipak, Milica Mimi Šerbedžija (25) gradi muzičku karijeru, a 2022. godine predstavila je svoj prvi singl "Eliot".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mimi (@rareformofmimerz)


Ona je, inače, rešila da koristi umetničko ime Eliot Alma, a za Večernji.hr je ispričala zbog čega je to učinila.

Borim se s tremom. Mislim da je problem u tome što to shvatam sebe previše lično pa sam odlučila da u javnosti koristim alter ego kako bih depersonalizirala proces izvedbe za sebe. Pokušavam zamisliti da je Eliot Alma samopouzdanija od mene, da je otvorena i zabavna. Ali kada je reč o tome zašto baš to ime, zapravo nema priče iza toga. Alma je moje srednje ime kojim me niko nikada nije nazvao pa sam pomislila zašto ne, a Eliot je samo ime koje mi se sviđa i mislim da dobro zvuči pored Alme – objasnila je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mimi (@rareformofmimerz)


Milica Šerbedžija je, inače, završila Muzičku akademiju LIPA u Liverpulu, školu koju je osnovao slavni Pol Makartni. Kako je otkrila, iako je legendarni član "Bitlsa" više puta posećivao školu, ona nije imala priliku da ga sretne.


Pojavio se nekoliko puta, ali nažalost nikad ga nisam videla. Propustila sam i dodelu svoje diplome, na kojoj ih on sam predaje i rukuje se sa studentima – rekla je Milica Šerbedžija.


Budući da je i njen tata u svetu muzike već godinama, prirodno je da publiku zanima šta Rade misli o ćerkinom stvaralaštvu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mimi (@rareformofmimerz)


Dok sam odrastala, prirodno je da mi je bila želja da impresioniram roditelje i dobiti njihovo odobravanje, kao što većina dece čini. Tako da je za mene bio veliki korak kada je došlo vreme da je moja muzika, baš kao i ja, počela rasti i čak postavljati granice prema njima. Postavljanje granica uvek je teško, a Rade je imao mnogo toga da kaže o mom albumu kad sam ga prvi put snimila i pre nego što je bio gotov – objasnila je ona.


Kako je ispričala, otac je često savetuje, a ona bira koje će savete poslušati.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mimi (@rareformofmimerz)


Neke od njegovih savjeta sam poslušala, a neke nisam, i zbog toga mi je bilo još posebnije kada sam mu pokazala gotov proizvod. Ali moram reći da je jedna stvar koju on radi, za koju ne znam bih li je mogla nazvati savetom, ali slatka je i nadahnjujuća i možda čak i najvažnija stvar koju mi daje, jeste ta da sanja velike snove. Za mene, za sebe, za svoju porodicu, za svoje učenike… on uvek ima velike snove za ljude koje voli i u koje veruje, i osećam da je ta energija svojevrsni dar koji nam daje – rekla je ona.

 

 

BONUS VIDEO

Udala se ćerka Radeta Šerbedžije

 

makonda-tracker