porodična drama

Kralj Čarls III prelomio: Hariju prvo ukinuo obezbeđenje, pa princa proterao iz dvora koji mu je godinama unazad bio dom

Kralj Čarls III ukinuo je pravo na obezbeđenje princu Hariju, a sada je doneo još jednu iznenađujuću odluku.

Kralj Čarls III donosi odluke koje su za mnoge pravo iznenađenjefoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Uprkos svim naporima princa Endrua da svoj život kao i do sada nastavi u Kraljevskoj loži u Vindzoru, čini se da je tim danima došao kraj.

 

Naime, drugi po redu sin pokojne kraljice Elizabete II lišen je svih kraljevskih titula i vojnih počasti nakon što je 2022. optužen za seksualno uznemiravanje više žena i pedofiliju. 

 

Od tog trenutka zajedno sa titulama Endru gubi i sve pogodnosti koje one sa sobom nose i pada u ruke svog starijeg brata Čarlsa koji, kako se čini, više ne želi da mu pruža podršku.

 

Svet je 2022. godine šokiralo saznanje o tužbi koju je zbog navodnog seksualnog uznemiravanja protiv princa Endrua podnela žena po imenu Virdžinija Guifre.

 

Nakon toga klupko je počelo da se razmotava i ispostavilo se da su tajne omiljenog deteta kraljice Elizabete mnogo dublje i mračnije nego što je to iko mogao da pretpostavi.

 

U međuvremenu se ispostavilo da je Endru bio uključen i u skandalozna dešavanja na ozloglašenom Epstajnovom ostrvu, gde su godinama unazad uticajnim starijim muškarcima podvođene maloletne devojke.

 

Zbog svega toga njegova majka kraljica Elizabeta bila je primorana da svom sinu ljubimcu oduzme sve titule i pogodnosti kraljevskog života, uključujući i pravo na obezbeđenje.

 

Princ Endru još uvek negira sve optužbefoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Tada još uvek princ Čarls III preuzeo je stvar u svoje ruke i samostalno finansirao profesionalnu zaštitu svom mlađem bratu, a ugovor o tome sada je istekao.

 

Kralj Čarls doneo je odluku koja se Endruu neće svideti; britanski monarh neće obnavljati pomenuti ugovor te tako "crna ovca" kraljevske porodice više neće biti pod neophodnom zaštitom.

 

Upravo iz tog razloga po Endrua više nije bezbedno da svoj život nastavi u okrilju Vindzor dvorca gde je do sada stanovao, pa će u najskorije vreme odatle morati da se iseli.

 

Njegovo obezbeđenje koštalo je Čarlsa oko 4 miliona dolara godišnje, kako javlja The Times.

 

Kralj Čarls III više ne želi da izdržava svog mlađeg bratafoto: EPA / OLIVIER HOSLET

Princ Hari takođe se suočava sa sličnim problemom; otkako je zajedno sa suprugom Megan svojevoljno odstupio sa javnih dužnosti vezanih za kraljevsku porodicu i odselio se u SAD, on i njegova porodica izgubili su pravo na obezbeđenje tokom boravka u Velikoj Britaniji.

 

Ukoliko želi da poseti svoju rodnu zemlju Hari prethodno mora da se najavi i to minimum 28 dana unapred, zbog pretnje po sigurnost koja je ustanovljena.

 

Boravak u Britaniji nije opcija za Harija i Meganfoto: CBS / Planet / Profimedia

Ovo pitanje princ je izneo pred sud, a kako navode izvori pokušao je i da kontaktira oca kako bi mu pomogao, ali nije naišao na njegovo razumevanje.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?