tipično za njegove filmove

Zašto se Denzel Vašington ne ljubi sa ženama bele puti? Videli smo samo jedan poljubac, a ovo je njegovo objašnjenje

Slavni oskarovac i jedan od najpoželjnijih muškaraca sveta snimio je nekoliko poljubaca s koleginicama bele puti, ali je pristao da se prikaže samo jedan. Ostali su – obrisani, a obično od samog početka odbija da ih snimi.

Denzel Vašington u filmu "Gladijator 2" (2024)foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Film "Dosije Pelikan" (1993) spojio je ispred kamere dve velike zvezde prve polovine devedesetih – omiljenu američku "slatkicu" Džuliju Roberts i Denzela Vašingtona.


On je postigao veliki uspeh i rado se gleda i danas, a mnogi ne znaju da je u njemu trebalo da postoji scena poljupca dvoje glumaca, koja je ipak izbačena iz ovog ostvarenja.


Deset godina kasnije, Džulija Roberts i Denzel Vašington pričali su o tome i priznali da ova scena nije ni snimljena, a ispostavilo se da je ona i te kako bila zainteresovana za poljubac s kolegom, ali je on to odbio.

 


Kako je Džulija otkrila za Newsweek, ona je režiseru Alanu Dž. Pikuli i predložila da angažuje Vašingtona, a kasnije je kritikovana zato što se nije ljubila s glumcem u filmu.

Toliko sam s*anja trpela tokom godina jer se nisam poljubila s Denzelom u tom filmu – rekla je ona. – Zar ja nemam puls? Naravno da sam htela da poljubim Denzela! Njegova ideja je bila da se ta prokleta scena izbaci.


Vašingtona, inače, godinama prati trač da on odbija da snima ljubavne scene s koleginicama bele boje kože.


Kako je pisao pomenuti list, Denzel Vašington je imao "nekoliko razloga" da ne pristane na snimanje poljupca sa Džulijom Roberts. Jedan od razloga je navodno to što nije želeo da uvredi Afroamerikanke koje su njegove obožavateljke.

 

Denzel Vašington u filmu "Gladijator 2" (2024)foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Koliko je poznato, poljubio je krajem osamdesetih glumicu Mimi Rodžers, inače bivšu suprugu Toma Kruza, za film "The Mighty Quinn" (1989).

 

Međutim, kada je on probno prikazan za potrebe istraživanja javnog mnjenja, publika je zviždala u trenutku njihove intimne scene. Zbog toga je Vašington tražio da se ova scena iseče iz finalne verzije.


Crne žene nisu često u filmovima prikazane kao objekat požude – rekao je glumac za Newsweek. – One su uvek bile moja glavna publika.


Poznato je i da je snimio kako se ljubi s Radom Mičel za "U žaru osvete", ali je i ova scena obrisana.

 

Denzel Vašington i njegova supruga Poleta Pirson Vašington na dodeli Oskarafoto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Denzel Vašington je zabrinut zbog načina na koji publika reaguje na njega u međurasnoj romansi – rekao je 2004. izvor blizak glumcu za Today i dodao da on n eželi da uznemiri svoje afričkoameričke obožavateljke.


Međutim, glumac je to negirao preko svog predstavnika za medije, kao i da je isti slučaj bio s "Dosijeom Pelikan", uprkos tome što je sam Vašington to na neki način pomenuo o svojoj izjavi.


Međutim, on je snimio scenu poljupca s Keli Rajli u drami "Let" (2012), što je izazvalo mnogo pažnje.

 


Glumica Keli Linč svojevremeno je ispričala kako joj je Vašington objasnio svoju odluku dok su snimali film "Virtuosity" 1995.


Znaš šta, Keli? Mrzim što moram to da kažem, ali belci vode žene u bioskop i ne žele da gledaju crnca sa svojom ženom – navodno je tvrdio glumac, a njegova koleginica kaže da je "sigurna da je on verovao u to", iako ona misli da greši.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kastao izraz "Judin poljubac"