jedna salata je obavezna

Šta Novak Đoković jede za ručak? 3 ideje za izdašan i ukusan obrok koji daje energiju i čuva zdravlje

Ako ne možete da zamislite obilan, ukusan i hranljiv ručak bez mesa, sigurno će vam biti zanimljivo šta ruča najbolji sportista planete.

Novak Đoković na ovogodišnjem Vimbldonufoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, čovek je poznat po disciplini, koja mu je i donela planetarni uspeh, a dobro je poznato da se veliki zaokret u njegovoj karijeri dogodio nakon što je promenio način ishrane.


Nakon što je otkrio da mu smeta gluten, slavni Srbin prešao je na bezglutensku ishranu, a poznato je i da ne jede šećer, mleko i mlečne proizvode, kao i da se njegov jelovnik temelji na namirnicama biljnog porekla.


Kada je reč o ishrani Novaka Đokovića, često se priča i o njegovim jutarnjim ritualima, svim zdravim napicima koje unosi čim ustane i moćnom doručku koji mu daje energiju, ali šta Nole jede za ručak?

Ručak Novaka Đokovića


Kako se vidi na sajtu novakdjokovic.rs, u detaljno opisano trodnevnom jelovniku, najbolji teniser svih vremena uz ručak obavezno jede zelenu salatu.

 

Novak Đoković posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igramafoto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Potom su tu i ugljeni hidrati, ali iz zdravih izvora, povrće, orašasti plodovi začinsko bilje... a sve to pomaže našem asu da ostane snažan, fleksibilan, pokretan i spreman za najteže izazove na terenu.


3 ideje za ručak poput Novaka Đokovića


Prvi dan:

  • Mešana zelena salata.
  • Pasta primavera bez glutena, s rezancima od pirinča, tikvicama, šparglom, sušenim paradajzom i veganskim sirom po izboru.


Drugi dan:

  • Mešana zelena salata.
  • Salata od rezanaca bez glutena, sa crvenom paprikom, rukolom, indijskim orasima, listovima bosiljka i balzamiko sirćetom.


Treći dan:

  • Zelena salata.
  • Testenina bez glutena, rezanci od pirinča, pesto od bosiljka i orasi.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koliko će dugo Novak još osvajati trofeje?