mukotrpan proces

Kako je Anant Ambani smršao čak 100 kilograma? Indijca koji je na svadbi okupio svu elitu sveta mučio je veliki problem

Milijarder Anant Ambani je za 18 meseci uspeo da smrša 100 kilograma, a njegova mama nije krila metode kojima je došao do uspeha.

Nita Ambani govorila je svojevremeno o tome kako je njen sin smršaofoto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Nedeljama se pisalo o luksuznom "venčanju godine" Ananta Ambanija i Radike Merčant, koje je okupilo suv krem Holivuda i svetske elite, od sestara Kardašijan, preko Bila Gejtsa, Tonija Blera, Hilari Klinton...

 

Anantova supruga (29) je ćerka milijardera Virena Merčanta, koji je izvršni direktor privatne medicinske kompanije Encore Healthcare, dok je on  najmlađi sin jednog od najbogatijih ljudi na svetu, Mukeša Ambanija, i pojam tradicionalne indijske svadbe podigao je na jedan potpuno novi nivo.

 

Ipak, Anant Ambani je i pre nekoliko godina bio u centru pažnje svetskih medija, i to kada je bio na mukotrpnom putu gubitka kilograma, što u njegovom slučaju sigurno nije bilo tako jednostavno, jer je skinuo 100 kilograma u 18 meseci!

 

 

Njegova majka Nita Ambani govorila o tom procesu, kao i stanju svog sina, te zdravstvenim problemima s kojima j Anant bori.

 

U intervjuu, 2017. godine, Nita je objasnila da on bori s astmom, te da je prinuđen da uzima velike količine inhalacionih steroida, što je i rezultiralo njegovim gojenjem. U jednom trenutku imao je čak 208 kilograma!

 

 

 

Mnoga deca se bore s gojaznošću, a njihove majke to stidljivo (ne) priznaju. Mislim da treba otvoreno govoriti o tome. Išli smo u bolnicu u Los Anđelesu kako bismo stekli neka znanja i rutinu da bismo se borili s tim.

 

I, zaista, tokom 18 meseci, Anant je uspeo da smrša čak 100 kilograma, 2016. godine.

 

Kako je Anant Ambani smršao 100 kilograma?

 

On je imao intenzivnu dnevnu rutinu, koja se sastojaka od strogih vežbi, pa je u fitnesu provodio 5 do 6 sati. Prvo bi morao da hoda 21 kilometar, a sve to pratila je joga i mentalni fokus. Trening je bio zadužen da mu oblikuje mišiće, dok su sve pratile kardio-vežbe za jačanje snage i sagorevanje kalorija. Uz to je morao da prigrli holistički pristup životu.

 

Anant Ambani imao je rigorozan trening i ishranu u danima restrikcijefoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Unosio je nula šećera, ali mnogo proteina i hranu koja je bogata ugljenim hidratima s niskim procentom masti. 

 

Dnevno je unosio od 1200 do 1400 kalorija, a hranio se zelenim povrćem, sočivom, prokeljom, mlekom. Brza hrana je u potpunosti izbačena iz ishrane, dok se hidrirao vodom i biljnim čajevima.

 

Sve u svemu, kompletno rigorozno i s aspektom na očuvanje zdravlja, za šta je bio zadužen njegov personalni trener, koji je vodio računa o svakom detalju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje