obratite pažnju

Najbolji savet za mršavljenje koji ste ikada čuli nema veze s gladovanjem i vežbanjem

0

Ukoliko nikako ne uspevate da ostanete odani dijeti i konačno se rešite viška kilograma, ovaj mali trik može potpuno da preokrene stvari

Saveti za mršaljenje često deluju neostvarivo
Saveti za mršaljenje često deluju neostvarivofoto: Photo Book Pro/Shutterstock

Mršavljenje je jedan od najvećih izazova za savremenog čoveka – da nije tako, svi bismo očas posla, preko noći uspeli da se rešimo viška kilograma.


Uz užurban životni stil, laku dostupnost raznih slaniša i slatkiša, fotografije mesnatih burgera i sladoleda na svakom koraku, uz neizbežan stres koji se često umiruje prejedanjem, stari dobri savet "samo izbaci šećer i brašno" lakše je izgovoriti nego poslušati.


Kako ostati veran dijeti i istrajati do kraja?

Savet za mršavljenje koji može da preokrene sve


Prema rečima stručnjaka, sam pristup procesu gubljenja kilograma je izuzetno važan, pa je tako mudrije postavljati sebi male, nove ciljeve, umesto jednog ogromnog i naizgled nedostižnog.

 

Mršavljenje nije jednostavan izazov, to zna svako ko je pokušao da se reši viška kilograma
Mršavljenje nije jednostavan izazov, to zna svako ko je pokušao da se reši viška kilogramafoto: Dmytro Zinkevych/Shutterstock

Drugim rečima, umesto da kažete "Moram da smršam 20 kilograma" i preplavite sebe nečim što deluje nemoguće i kao uzaludno mučenje, razmišljajte o manjem gubitku i zdravstvenim prednostima koje će on doneti.

 

Na primer, razmišljajte u stilu "Moram da smršam 5 kilograma i ne zadišem se kad se popnem uz stepenice".


Postavite manje i ostvarive ciljeve – savetuje Koni Benet, sertifikovani health coach i autorka knjiga "Šećerni šok" i "Izvan šećernog šoka". – Gubitak samo 5-10% telesne težine može značajno da poboljša zdravlje i snizi rizik od dijabetesa tipa 2, šloga, kardivaskularnih bolesti i određenih vrsta raka.

 

Manji ciljevi pomažu u procesu gubitka kilograma
Manji ciljevi pomažu u procesu gubitka kilogramafoto: LightField Studios/Shutterstock

Takođe, od koristi može da bude da proslavite ostvarenje svakog cilja, tako što ćete sebe nagraditi na neki način: novom haljinom, knjigom, izlaskom s prijateljima, bilo čim što će vam pružiti zadovoljstvo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje

 

makonda-tracker