simpatična anegdota

To veče nikad neće zaboraviti: Najtoplija priča u knjizi princa Harija otkriva posebnu vezu između Megan i njegovog oca

Mnogo je gorčine i ljutnje u autobiografiji princa Harija, ali i nekoliko vrlo emotivnih i lepih epizoda. Tu je svakako najzanimljivije kako su se njegova supruga i otac povezali nakon što je Čarls saznao nešto vrlo simpatično o Megan Markl.

Čarls je ispratio Megan Markl do oltara na njenom venčanju s princem Hariem 2018. jer njen otac Tomas Markl nije pozvan foto: Guardian News/YouTube Printscreen

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, proslavila je pre nekoliko dana 43. rođendan, a nije poznato kako su njen suprug princ Hari i ona obeležili ovaj dan.


Ipak, ono što je sigurno jeste da ova proslava nije izgledala kao 2018. godine, kada su princ Hari i Megan proveli avgustovske dane u društvu vojvodinog oca Čarlsa, danas kralja Čarlsa III.


Kako je princ Hari otkrio u svojim memoarima "Rezerva", nije uvek sve bilo loše tokom života u britanskoj kraljevskoj porodici, a u knjizi ima nekoliko vrlo toplih i simpatičnih trenutaka.

Kako su se Čarls i Megan Markl povezali?


Jedan od njih opisuje kako su se Čarls i Megan dodatno zbližili nakon što je Harijev otac shvatio kada je njegova snaha došla na svet.

 

Princ Hari i Megan Markl na početku ljubavifoto: EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Krajem leta 2018. otišli smo u Škotsku, u dvorac Mej, kako bismo proveli nekoliko dana s tatom. Veza između meg i tate, uvek jaka, ojačala je još više tokom tog vikenda. Jedne noći, uz koktele pre večere, dok je u pozadini pevao Fred Aster, ispostavilo se je Meg delila rođendan s tatinom omiljenom osobom: Gan-Gan. Četvrti avgust – napisao je Hari.


Pomenuta Gan-Gan zapravo je kraljica Elizabeta, odnosno Kraljica Majka, mama Čarlsove majke kraljice Elizabete II i supruga kralja Džordža VI. Poznato je da je Čarls bio bliži s bakom nego s majkom i da joj je kao dete smislio simpatični nadimak koji su potom i njegovi unuci Džordž i Šarlot koristili kada su zvali pokojnu Elizabetu II, voju prabaku.


Na sećanje na Gan-Gan i zbog veze između nje i moje supruge, odjednom je postao poletan. Pričao je priče koje nikad ranije nisam čuo, glumio je i hvalio se pred Meg – piše Hari.

 

Uža britanska kraljevska porodica: princ Lui, Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari; Megan Markl, princ Džordž, kralj Čarls III, kraljica Kamila i princeza Šarlot (portret na Čarlsov 70. rođendan)foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jedna od priča koje je kralj Čarls ispričao snahi je i ona o selkijima, škotskim sirenama za koje se verovalo da žive u blizini i da preuzimaju oblik foka.

Ispričao je Megan da zato nikada ne treba da bude sigurna da je pred njom foka ako je vidi u tom kraju, već treba da joj zapeva – ako joj životinja uzvrati pesmom, znači da nije obična foka. Hari je otkrio da je ocu rekao da priča bajke, na šta mu je Čarls odgovorio da je to "apsolutno tačno".


Potom su princ i njegova nevesta otišli na plažu i zaista videli foke, a prema Čarlsovim uputstvima – Hari je zapevao.


Meg mi se pridružila, pevala im je, a one su, naravno, uzvratile. To je zaista magično, pomislio sam. Čak i foke to znaju – napisao je vojvoda od Saseksa.

 

Princ Hari i Megan Markl su u braku od 2018.foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Ipak, ovo poglavlje se ne završava tako vedro.


Bila je to divna bajka, pomislio sam. Kako se smračilo tako brzo?

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kakav je princ Hari daleko od kamera?