tužna sudbina

Otkriven tačan uzrok smrti Šinejd O'Konor posle čak godinu dana

Šinejd O'Konor preminula je pre više od godinu dana, a toliko vremena je trebalo da se javnost izvesti o tačnom uzroku smrti.

Šinejd O'Konorfoto: EPA/INGA KUNDZINA

Godinu dana nakon što je preminula, otkriven je tačan uzrok smrti muzičke dive Šinejd O'Konor.

 

Pevačica je preminula u Londonu, a prema nekolicini izveštaja, sertifikat o njenoj smrti, koji je potpisao i njen bivši suprug Džon Rejnolds u Londonu, pokazao je da njena smrt usledila kao posledica hronične opstruktivne bolesti pluća i astme.

 

Vlasnica hita Nothing comapres 2 U takođe je patila od infekcije respirarnog trakta, što je doprinelo njenoj smrti, navodi se.

 

U januaru su izvestili da je O'Konor umrla prirodnom smrću, te da je njena smrt "istražena". Irska pevačica je preminula 26. jula 2023. godine, u 56. godini.

 

Njena porodica je izdala saopštenje u kom moli za poštovanje privatnosti u tom teškom trenutku.

 

Šinejd O'Konor preminula je nakon što je podelila velike planove za nastavak svoje karijerefoto: PAUL FAITH / AFP / Profimedia

Prema pisanju medija, pevačica je poslednje dane provela u penthausu u Londonu, u kom je plaćala kiriju u visini 3.000 funti. Ona je nešto pre smrti podelila na Instagramu snimak u kom je pokazala enterijer stana i poručila da radi na novom albumu i planira svetsku karijeru.

 

Težak život Šinejd O'Konor

 

Zbog teškog odrastanja i zlostavljanja koje je doživela, ceo život se borila s mentalnim zdravljem. Sa 13 godina je pobegla od kuće da bi živela sa ocem, ali je posle dve godine zbog krađe poslata u katoličku ustanovu za prevaspitavanje poznatu kao azil "Magdalene" koju je ona opisivala kao zatvor za devojčice.

 

foto: Kim Haughton / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre dve decenije ispričala je da joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, kao posttraumatski stresni poremećaj i granični poremećaj ličnosti, a potom je podvrnuta radikalnoj histerektomiji zbog endometrioze.

 

Dobila je četvoro dece, a nešto više od godinu dana pre smrti doživela je novi bol kada je umro njen sedamnaestogodišnji sin Nevim Nesta Ali Šejn O'Konor.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ADVOKAT ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ ZA KURIR: Nije svako lišavanje života ubistvo, obdukcija ključna za utvrđivanje uzroka smrti