nema boljeg

Najjednostavniji recept za kuvani sok od paradajza bez konzervansa: Odličan kao dodatak jelima i osvežete tokom vrućina

Ništa nema lepše nego kad tokom kuvanja jelu dodate čašu domaćeg soka od paradajza  

foto: Shutterstock/Africa Studio

Za pripremu najjednostavnijeg, a najlepšeg soka od paradajza ne treba vam mnogo vremena, niti neki specijalni saveti.

 

Ono na šta treba da obratite pažnju jeste kvalitet paradajza, mora da bude dobro zreo, a najbolje je ako možete da nađete domaći, za koji znate da nije prskan i gajen uz pomoć raznih nezdavih dodataka.

 

Ukoliko želite da uživate cele zime u savršenom soku od paradajza ispratite sledeće smerinice.

Sastojci:

 

  • 6 kg paradajza 
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk  (po želji)

 

SAVRŠEN RECEPT ZA KUVANI PARADAJZfoto: teatian/Shutterstock

Priprema:

 

Paradajz oprati, iseći na komade i samleti na mašinu za mlevenje paradajza koja odvaja ljuske.  Procediti, sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

 

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

 

Bonus video:

Lignje na morski način