pre studija

Istina o prvom susretu Vilijama i Kejt Midlton: Dogodio se mnogo ranije nego što tvrde

I ptice na grani znaju da su se princ i princeza od Velsa sreli tokom studija, ali je zapravo i ranije Kejt Midlton pričala prijateljima o svom poznanstvu s budućim kraljem

Kejt Midlton i princ Vilijam na svom venčanju 2011.foto: Dan Materna / MFDNES LN / Profimedia

Priča princa Vilijama i Kejt Midlton, princa i princeze od Velsa, verovatno vam je poznata čak i ako vas preterano ne zanima.


Upoznali su se 2001. godine na škotskom Univerzitetu Sent Endruz, družili se neko vreme, a potom je princ Vilijam na dobrotvornoj reviji 2002. video svoju drugaricu Kejt u poluprovidnoj haljini i počeo da je gleda drugim očima, nakon čega su postali par.


Proveli su zajedno godine, nakratko raskinuli 2007, a potom nastavili vezu jači nego ikad i verili se. Jedan od najpoznatijih parova na svetu venčao se 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji i potom dobio troje dece: princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luija.


Međutim, oni se nisu prvi put sreli na Sent Endruzu; putevi su im se ukrstili mnogo ranije.

Kada je Kejt Midlton prvi put srela princa Vilijama?

 

Do sada se verovalo da su se Vilijam i Kejt prvi put sreli na Sent Endruzu – napisala je kraljevska biografkinja Kejt Nikol u svojoj knjizi "Kejt: Buduća kraljica". – Zapravo, oni su se sreli par godina ranije, tokom leta 1999, dok je Kejt bila na Marlborou i provodila vreme sa "Sjajnom ekipom".

 

Kejt Midlton i princ Vilijam na prvom zvaničnom putovanju kao parfoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Sjajna ekipa", odnosno Glossy Posse, bila je grupa prijatelja princa Vilijama i princa Harija iz Glosteršira, od kojih većina ima visoko, aristokratsko poreklo i potiče od britanskih vojvoda, lordova i barona.

 

U to vreme, Kejt Midlton pohađala je ugledni koledž Marlboro, na koji se prebacila nakon što je doživljavala vršnjačko nasilje u prethodnoj školi, a među prijateljima je imala devojčice iz visokih društvenih krugova.


Navodno je tada srela princa Vilijama, pisao je Vanity Fair, a kada je posle srednje škole napravila pauzu od godinu dana do upisivanja studija, navodno je prijateljima pričala kako je srela princa VIlijama jednom ili dvaput.

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011.foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ipak, zaista su se upoznali i počeli da provode vreme zajedno tek tokom studija.


Očigledno smo se upoznali na Univerzitetu – rekao je princ Vilijam u intervjuu nakon veriudbe i otkrio da su provodili sve više vremena zajedno i dobro se zabavljali, a tada su shvatili da ih zanimaju iste stvari.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?