recept bez mane

Malo drugačiji i zdraviji recept za testo: PICA IZ TIGANJA po receptu bez brašna i kvasca

Ovo je recept za nešto zdraviju picu bez brašna, kvasca, a veoma ukusnu, jer se prži u tiganju.

foto: Johann Helgason/Shutterstock

Ko još ne voli picu?

 

Ovaj dragulj italijanske kuhinje mnogima je omiljena hrana, bilo za doručak, ručak i večeru, a godinama unazad možemo pronaći po raznim kuvarima i portalima raznorazne modifikovane recepte.

 

Ovo je jedan od tih, a zanimljivo je da u testo ne ide brašno, niti kvasac, te, samim tim, nema čekanja da testo naraste, već možete odmah da ga pržite. Ne peče se, već prži u tiganju, pa nema ni upotrebe rerne.

 

Pica iz tiganja bez brašna i kvasca

 

Sastojci:

 

  • 70 grama ovsenih pahuljica
  • pola praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 150 ml vode
  • malo soli
  • malo ulja (jedna kašika)
  • kačkavalj, šunka, kečap, origano, po želji

 

Priprema:

  1. Ovsene pahuljice, prašak za pecivo, so, jaje, vodu i ulje sjedinite u blenderu.
  2. U nauljen vruć tiganj izlijte smesu i poklopite da testo tako nadođe.
  3. Potom otklopite i palačinku prevrnite na drugu stranu.
  4. Sipajte preko testa kečap, kačkavalj, origano, šunku, šta god da volite.
  5. Opet poklopite i ostavite da se prži još jedno pet minuta.

Bonus video

Goran Abramović, pica majstor