Ovo je recept za nešto zdraviju picu bez brašna, kvasca, a veoma ukusnu, jer se prži u tiganju.
Ko još ne voli picu?
Ovaj dragulj italijanske kuhinje mnogima je omiljena hrana, bilo za doručak, ručak i večeru, a godinama unazad možemo pronaći po raznim kuvarima i portalima raznorazne modifikovane recepte.
Ovo je jedan od tih, a zanimljivo je da u testo ne ide brašno, niti kvasac, te, samim tim, nema čekanja da testo naraste, već možete odmah da ga pržite. Ne peče se, već prži u tiganju, pa nema ni upotrebe rerne.
Pica iz tiganja bez brašna i kvasca
Sastojci:
- 70 grama ovsenih pahuljica
- pola praška za pecivo
- 1 jaje
- 150 ml vode
- malo soli
- malo ulja (jedna kašika)
- kačkavalj, šunka, kečap, origano, po želji
Priprema:
- Ovsene pahuljice, prašak za pecivo, so, jaje, vodu i ulje sjedinite u blenderu.
- U nauljen vruć tiganj izlijte smesu i poklopite da testo tako nadođe.
- Potom otklopite i palačinku prevrnite na drugu stranu.
- Sipajte preko testa kečap, kačkavalj, origano, šunku, šta god da volite.
- Opet poklopite i ostavite da se prži još jedno pet minuta.
Bonus video
Goran Abramović, pica majstor
( Glossy, M.R. )