Kombinacija slatkog manga, kremastog avokada i sočne pečene piletine donosi osvežavajuć i ukusan obrok koji će sigurno oduševiti vaše goste tokom letnjih dana!
Pileća salata jedan je od omiljenih letnjih obroka, ali tradicionalan način pripreme ovog laganog jela ponekada ume da dosadi.
U nastavku teksta predstavljamo nešto drugačiji "take" na salatu sa piletinom u novom, osvežavajućem i egzotičnom ruhu.
Čarobni spoj slatkog manga, kremastog avokada i sočne pečene piletine sve su što vam je potrebno da biste ovoga leta bili fit i siti!
Sastojci:
- 2 komada pilećih grudi
- 1 mango, isečen na kockice
- 1 avokado, isečen na kockice
- 1/2 crvene paprike, isečene na kockice
- 1/4 crvenog luka, isečenog na tanke trake
- Sveži peršun ili korijander za posipanje
- So, biber
- Maslinovo ulje
- Sok od limete
Priprema:
- Prethodno zagrejte rernu na 200°C. Piletinu posolite i pobiberite, pa je pecite u rerni dok ne postane zlatno smeđa i kuvana u sredini, oko 20-25 minuta. Izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja na tanke šnite.
- U međuvremenu, u velikoj činiji pomešajte iseckani mango, avokado, crvenu papriku i crveni luk.
- Dodajte malo soli, bibera, maslinovog ulja i sok od limete preko povrća. Nežno promešajte da se svi sastojci sjedine.
- Naseckajte pečenu piletinu na tanke šnite i dodajte je u činiju sa salatom.
- Ponovo promešajte da se sve sjedini.
- Poslužite salatu odmah, posipanu svežim peršunom ili korijanderom za dodatni ukus.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Pileće bajadere i urnebes salata