ne treba vam ni merica

Što duže stoji, sve je ukusniji: Najjednostavniji starinski recept za BAKIN KOLAČ, koji obožavaju sve generacije

Stari recept za bakin kolač ne iziskuje ništa više od najobičnijih namirnica koje imate u svojim kuhinjama.

Bakin kolač je sve ukusniji što duže stojifoto: I and S Walker/Shutterstock

Možda ih širom sveta češće zovu vafli, a kod nas galete ili, najlepše, bakin kolač, ova poslastica generacije na našim prostorima podseća na detinjstvo, pa ga zato vole i deca i oni najstariji.

 

Ovaj kolač definitivno je mnogima brzo rešenje kad žele da se zaslade, a prednost ovog peciva je što je prilično "neutralno", pa ga možete servirati i samostalno uz mleko, ili posuto prah-šećerom, ili uz voće, džem, krem, sladoled, a možete ga praviti i bez brašna.

 

S druge strane, popularne su i modifikacije recepta u slanoj varijanti.

Recept za bakin kolač je toliko jednostavan da ga može napraviti svako, pa i početnici u kuhinji. Ne treba vam ni kuhinjska vagica, već možete da koristite običnu šolju za merenje (oko 200 mililitara).

 

Sastojci:

 

  • 4 jaja
  • šolja mleka
  • šolja ulja
  • šolja šećera
  • 4 šolje brašna
  • kesica praška za pecivo

 

 

Priprema:

 

  1. U jednu posudu razbijte jaja, pa im dodajte mleko, ulje, šećer, brašno i prašak za pecivo i sve sastojke izmiksajte.
  2. Sipajte smesu u aparat za bakin kolač, tj. galete i pecite dok ne porumeni.
  3. Što kolač duže stoji, to je ukusniji, ali da bi ostao što svežiji, držite ga u kutiji s poklopcem.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola