Jednom kada isprobate ovaj recept, više nikada nećete jesti kupovni sladoled!
Potrebu da se istovremeno zasladimo i rashladimo u vrelim letnjim danima najčešće zadovoljavamo porcijom kupovnog sladoleda.
Izbor u prodavnicama je limitiran, a stalno ponavljanje istih ukusa ponekada ume i da dosadi.
Domaći čizkejk sladoled u jednom zalogaju spaja reči osvežavajuće i kremasto, a uz ovaj jednostavan recept postaće vaš omiljeni letnji dezert!
Sastojci:
- 350 g slatkog kondenzovanog mleka
- 250 g maskarpone sira
- 100-150 g sitno izlomljenog keksa po izboru
- 100 g malina (svežih ili zaleđenih)
- 200 ml slatke pavlake
- par kašika džema od malina (ili skuvati na laganoj vatri 200 g svežih ili smrznutih malina sa 70ml vode, 2 kašike šećera i 1 kašikom gustina dok se ne dobije gusta i glatka smesa)
- po želji malo rendane bele čokolade
Priprema:
- Kratko umutiti maskarpone sir i kondenzovano mleko, toliko da se lepo sjedine.
- Posebno umutiti slatku pavlaku, ali voditi računa da ne bude previše čvrsta.
- Sjediniti obe smese i dobro ih umešati. Dodati sitno izlomljen ili mleveni keks, malo rendane bele čokolade i sve dobro promešati.
- U posudu koji je pripremljena za sladoled sipati 1/3 smese, lepo rasporediti, pa sipati 1-2 kašičice džema (prethodno rastopljenog na pari) i štapićem kružnim pokretima proći kroz smesu.
- Preko staviti 6-7 naseckanih malina i posuti jednom kašikom mlevenog keksa. Postupak ponavljati sve dok ima fila.
- Ostaviti da se hladi minimum 3 sata, pa servirati po želji.
Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!
( Glossy, E.S. )