jedinstvena

Za neke ČUDAKINJA, a za druge – žena verna sebi: Zvezda iz 80-ih slavi rođendan, a njena životna priča je NEVEROVATNA

Pevala je o temama o kojima je ljude bilo sramota i da razmišljaju, izdvajala se stilom, šminkom i baš svime, a i danas u sedamdesetim godinama, verna je sebi

Sindi Loper bila je jedna od najvećih azvezda 80-ihfoto: magine Entertainment / Columbia / AFP / Profimedia

Američka pevačica Sindi Loper jedna je od zvezda koje su obeležile osamdesete, a danas ne čujemo često za nju jer živi daleko sporijim tempom i uz manje eksponiranja nego na vrhuncu slave.


Muzička zvezda danas, koja danas slavi 71. rođendan, objavila je poslednji album 2016. godine, a u međuvremenu ju je američka publika gledala kao sudiju u rijalitiju Project Runway i u jednoj maloj ulozi u dvema epizodama serije The Horror of Dolores Roach.

 

Malo je poznato da je Sindi jedna od onih žena koje kao da su rođene za uspeh: od samog početka je lansirana među zvezde i tu je ostala do danas, dok planira svoju oproštajnu turneju.

 

Život i karijera nestvarne Sindi Loper


Rođena je kao Sintija En Stefani Loper u Njujorku 22. juna 1953. godine, a karijeru je počela u grupi Blue Angel.

Uskoro je izdala svoj prvi solo album She's So Unusual, koji joj je odmah doneo svetsku slavu, zahvaljujući mešavini pop-roka i pank zvuka, a od starta se izdvojila jedna pesma – Girls Just Wanna Have Fun, ultimativna ženska himna osamdesetih.

 

Za svoj debitantski album Sindi je osvojila Gremi, u kategoriji novog izvođača, a bila je i prva žena s četiri uzastopna hita među prvih pet na Bilbordovoj top listi singlova.


Mediji i publika upoređivali su je s Madonom, naročito zbog pesme She Bop, koja se bavi pitanjem ženske masturbacije, a zapažena je i vrlo emotivna balada Time After Time koji je kasnije obradilo više od 70 izvođača.

 


Sledeći veliki uspeh Sindi Loper postigla je muzikom za film "Gunisi", a potom je izdala i svoj drugi album "True Colors", koji je pokazao da je u međuvremenu sazrela muzički.

 

Treći album A Night to Remember nije bio toliko prodavan, iako mu je kritika bila naklonjena, a Sindi je u međuvremenu počela da se bavi i glumom i da pravi veće pauze između novih pesama.

Do danas je Sindi Loper objavila 12 studijskih albuma i zabeležila niz uloga na televiziji i u filmovima, a od početka karijere bila je među zvezdama koje su umele da skrenu pažnju na sebe izjavama koliko i poslovnim uspesima.

 


Čuven je njen odgovor na pitanje koliko godina ima:


Apsolutno odbijam da otkrijem svoje godine. Šta sam ja, automobil?


Nakon nekoliko manje važnih veza, otkačenih osamdesetih u društvu najvećih zvezda te ere, noćnih izlazaka i uživanja u svemu što je pružao život osamdesetih u Njujorku, Sindi se skrasila početkom devedesetih, kada je rekla "da" glumcu Dejvidu Torntonu.

Sindi Loper danas FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
Sindi Loper danas FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
Sindi Loper danas FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
Sindi Loper danas FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
Sindi Loper danas FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
Sindi Loper danas FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
Sindi Loper danas FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Par se venčao 24. novembra 1991, a potom je skoro u dan šest godina kasnije na svet došao njihov sin Deklin Volas Loper Tornton.


Poslednji album koji je objavila je Detour iz 2016. godine, na kom je objavila svoje verzije poznatih kantri pesama, a on je mahom dobio pozitivne kritike.


Ne bih menjala ništa. Svako iskustvo koje imate u životu čini vas onim što jeste, pa ako se vratite i promenite samo jednu stvar, čak i bolno iskustvo, ne bi izašli na drugu stranu isti – zaključila je jednom prilikom.

 

Pre nekoliko nedelja, ona je objavila da će kasnije ove godine krenuti na oproštajnu turneju "Girls Just Wanna Have Fun", u 23 grada.

 

 

 Zvanično je! Oproštajna turneja Sindi Loper "Girls Just Wanna Have Fun" u pripremi, uzbuđeni smo! Spremite se da pevate uz sve svoje omiljene pesme i napravite neverovatne uspomene  poručila je.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Zašto je muzika 90-ih bila vesela?