najveća zvezda izraela

Zvali su je MADONA SA ISTOKA, bila je devica 40 godina: Buran ljubavni život završio se SMRĆU koja je ostala MISTERIJA

0

Lepotom je opčinjavala muškarce, a skončala je tragično 

Životna priča Ofre Haze je tragična
Životna priča Ofre Haze je tragična foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Legendarna izraelska pevačicia Ofra Haza svoje korene vukla je iz Jemena. Rođena je u siromašnoj porodici imigranata 1957. godine kao deveto i najmlađe dete.

 

Težak život u siromaštvu prekinut je kada je pokazala svoje vokalne sposobnosti, a ljudi koji su je poznavali kažu da bi mogla da opčini svakog koga bi upoznala.

 

Ofra je na početku svoje karijere nastupala sa pozorišnom grupom u četvrti Hatikva na jugu Tel Aviva, ali karijera ju je odvela pod svetla reflektora nekih od najvećih muzičkih sala širom sveta.

 

 

Imala je neverovatnu lepoti, ali i harizmu zbog koje je veoma brzo postala miljenica medija. Upravo oni su joj dali nadimak, koji ju je pratio celog života - Madona sa Istoka.

 

U karijeri je izdala 16 ploča koje su dostigle zlatni ili platinasti tiraž. Pevala je na hebrejskom, arapskom, aramejskom, engleskom, španskom... Kruna njene posvećenosti muzici usledila je 1983. godine kada su joj se, nakon drugog mesta na Euroviziji, otvorila sva vrata svetske scene.

 

Bila je čvrsto rešena da ostane devica do prve bračne noći iako su je muškarci saletali.

 

Ofra Haza je bila lepotica koja je tragično skončala
Ofra Haza je bila lepotica koja je tragično skončala foto: Profimedia

 

Napunila je 40 godina kada je napokon našla muškarca kog je zavolela. Kada se zaljubila u biznismena Dorona Aškenazija, njen profesionalni odnos sa Alonijem se okončao jer je počeo da preispituje Aškenazijeve motive da bude sa Ofra Hazom.

 

Smatrana je idealom ženskog ponašanja i skoro pa božanstvom.

 

Ona je čuvala dobru sliku o sebi. Nikada niste mogli da vidite fotografiju sa muškarcem ili da pročitate neki “prljavi” trač. Za nju, jedino što je bilo važno i što ju je karakterisalo jeste glas – ispričao je jasnije jedan od njenih najbližih saradnika, Ištar Ašdot.

 

Ofrina porodica nikada nije bila uz nju. Čak i u srcu uspeha, oni nisu priznavali njen uspeh. 

 

Ofru porodica nikada nije podržavala
Ofru porodica nikada nije podržavala foto: Profimedia

 

Ko je, dođavola, Ofra? Samo jedna neudata žena bez porodice! - rekao je jednom prilikom javno njen brat tako najbolje opisujući odnos koji je porodica imala prema pevačici.

 

Muškarca svog života upoznala je u 39. godini života. Venčali su se na krovu kuće njenih roditelja, a ceremoniju je ispratilo na stotine zvanica i njenih fanova.

 

Taman kada je pomislila da je sreća zakucala na njena vrata dogodio se sunovrat. Trudila se da sve zadrži u tajnosti, ali joj to nije pošlo za rukom. Mediji su pisali da Ofra Hazu ima sidu i da ju je zarazio upravo suprug.

 

Lepotica čarobnog glasa imala je tužnu sudbinu
Lepotica čarobnog glasa imala je tužnu sudbinu foto: Profimedia

 

Ofra je tragično preminula 23. februara 2000. godine od posledica upale pluća, izazvane virusom HIV. Samo godinu dana kasnije, umro je i njen muž usled predoziranja.

 

Istina o njihovoj smrti nikada nije ugledala svetlost dana, a mnogi smatraju da je neko imao interes koji je bio dobro prikriven. 

 

 

 

makonda-tracker