teško joj je odoleti

NAJBRŽA KEKS TORTA NA SVETU pravi se za 15 minuta: Za ovo kremasto letnje zadovoljstvo vam ne trebaju ni mikser ni rerna

Fil ćete umutiti i skuvati očas posla, a onda vam ostaje samo da poređate tortu i prelijete je glazurom. Brže ne može, a rezultat je fenomenalan!

Čokoladno-mlečna keks torta pravi se za tili časfoto: Lecker mit Sophie Mayer, Youtube Printscreen

Keks torte spadaju u omiljene brze domaće poslastice tokom leta jer nije potrebno da se pravi kora i dodatno zagreva dom radom rerne na visokim temperaturama, a uz kvalitetno pripremljen fil ovi dezerti i te kako mogu se uporede sa složenim tortama.


Danas vam predstavljamo recept za superbrzu domaću tortu sa izraženim mlečno-čokoladnim ukusom, koja se pravi za najviše 15 minuta.


Posebnu čar daje joj kikiriki u čokoladnoj glazuri, koji možete i samleti i iseckati sitno.

Sastojci:

 

  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 10 g vanilinog šećera
  • 20 g brašna
  • 20 g gustina
  • 500 ml mleka
  • 50-60 g putera
  • 300 g čokoladnog keksa
  • 180 g mlečne čokolade
  • 90 ml slatke pavlake
  • 90 g mlevenog kikirikija

 

Keks torta sa čokoladnim keksom i mlečnim filomfoto: Lecker mit Sophie Mayer, Youtube Printscreen

Priprema

  1. Pomešajte u šerpici jaje, so, šećer, vanilin šećer, brašno, gustin i sve dobro promešajte.
  2. Potom dodajte pola litra mleka, malo po malo, uz mešanje žicom, pa stavite na vatru da prokuva. Mešajte sve vreme i kuvajte dok se ne zgusne.
  3. Potom dodajte puter i kuvajte uz mešanje još neko vreme, pa sklonite s ringle.
  4. Ređajte čokoladni keks po kalupu, pa kad pokrijete dno, nanesite deo fila i poravnajte.
  5. Zatim poređajte još jedan sloj keksa i tako naizmenično dok ne potrošite sav materijal.
  6. Izlomite mlečnu čokoladu, pa je prelijte slatkom pavlakom i dobro razmutite dok se čokolada ne otopi. Dodajte mleveni ili sitno seckan kikiriki, pa time prelijte tortu.
  7. Stavite u frižider da se stegne.

 

Pogledajte kako se pravi brza čokoladna keks-torta s kikirikijem.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koji sladoled je otporniji na sunce?