"opasna žena"

MOLI ga da se drži podalje od Harija?! JEDNA OSOBA koči Čarlsovo pomirenje sa sinom i verovatno pogađate ko je u pitanju

Dok se kralj Čarls III leči od raka, on navodno ne gubi nadu da će popraviti odnos s mlađim sinom, a dobro upućeni izvori kažu da za to postoji veliki kamen spoticanja.

Hari i Čarls na skijanju 2005. godinefoto: EPA-EFE/ARNO BALZARINI

Princ Vilijam, kralj Čarls i kraljica pratilja Kamila nedavno su "nastupili" kao trio na nacionalnom komemorativnom događaju povodom 80. godišnjice iskrcavanja britanske vojske u Portsmutu.


Kamila je ove godine bila među aktivnijim članovima britanske kraljevske porodice i odmenjivala supruga kada se on povukao iz javnosti i sa svojih dužnosti zbog borbe protiv raka, koji mu je otkriven početkom februara.


U svim prilikama, pa i u ovoj poslednjoj, bilo je očigledno da prestolonaslednik Vilijam i njegova maćeha imaju dobar odnos, što se ne može reći u slučaju Kamile i princa Harija, a sada se spekuliše da je to veliki kamen spoticanja u pomirenju kralja Čarlsa s mlađim sinom.

 

Princ Vilijam, kralj Čarls III i kraljica Kamila na obeležavanju Dana Dfoto: EPA-EFE/NEIL HALL/POOL

Kakvu ulogu Kamila ima u odnosu Čarlsa i Harija?


Kako piše Us Weekly, stvari su toliko loše da je Kamila molila Čarlsa da se drži podalje od Harija, što kralja stavlja u težak položaj.


Kamila ne voli Harija i ne želi da Čarls bude pod stresom dok se leči, pa pokušava da ograniči njihovu interakciju – tvrdi neimenovani izvor.

U međuvremenu, Čarls navodno "gaji nadu da će spasiti njihov odnos, ali je u velikom sukobu jer je Hari mnogo povredio Vilijama i Kamilu". Situacija nije jednostrana, primećuje anonimni izvor.


Hari je, takođe, povređen – naglašava on.


Princ Hari i kralj Čarls otuđili su se nakon što su vojvoda od Saseksa i njegova supruga Megan Markl napustili kraljevsko okrilje početkom 2020. godine. Od tada Hari nije krio svoja osećanja prema Kamili, koju je u svojim memoarima "Rezerva" označio kao zlikovkinju i u kasnijim intervjuima istakao da je ona "opasna žena", a nije krio ni svoju averziju prema njoj u dokumentarnom seriju "Megan i Hari" koji je par snimio za Netfliks.

 

Princ Hari ne krije da ne podnosi maćehu Kamilufoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kada su dokumentarci izašli, Kamila je bila besna – kaže drugi izvor. – Onda je posle "Rezerve" Kamila bila tužna zbog onoga što je rečeno o njoj. Srce joj je slomljeno i bila je zbunjena.


Kraljevski stručnjak Kristofer Andersen, autor knjige "Kralj: Život Čarlsa III" tvrdi za Us Weekly da su i Vilijam i Hari "uvek prezirali Kamilu".


– Molili su svog oca se ne oženi njom i nevoljno su pristali da se slože s tom šaradom ako Čarls održi obećanje da ona neće postati kraljica. Ta titula bi pripala Dajani da Kamila nije uništila brak njihovih roditelja – kaže izvor. – Kada je Čarls prekršio to obećanje, Vilijam i Hari su se osećali izneverenima.

Šta je princ Hari rekao o kraljici Kamili?


Mlađi sin kralja Čarlsa III je sugerisao da kraljica ima kontakte s tabloidima i da pokušava da se "opere" jer je Čarls s njom varao Vilijamovu i Harijevu majku princezu Dajanu, koja je bila voljena širom sveta.

 

Navodno ni Vilijam ni Hari nisu bili saglasni sa Čarlsovom odlukom da se oženi Kamilomfoto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ona je bila treća osoba u njihovom braku. Morala je da rehabilituje svoj imidž – rekao je princ Hari u jednoj od brojnih ispovesti.


Napisao si: "Želeo sam čak i da Kamila bude srećna. Možda će biti manje opasna kada bi bila srećna". Kako je bila opasna? – pitao je princa voditelj čuvene američke emisijie "60 minuta".


Jer je morala da popravi imidž. To ju je učinilo opasnom, zbog veza koje je gradila s britanskim medijima. Postojala je otvorena obostrana volja za razmenom informacija. A u porodici izgrađenoj na hijerarhiji i s tim što je ona bila na putu da postane kraljica supruga, zbog toga je trebalo da bude ljudi i leševa na ulicama – smatra princ Hari.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?